300 εκατομμύρια για καταπολέμηση της ανεργίας

ΧΡΗΜΑ

ANERGOIΚονδύλια ύψους 300 εκατ. ευρώ αναμένεται να διατεθούν έως το τέλος του έτους για συγκεκριμένες δράσεις καταπολέμησης της ανεργίας, όπως αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, υπό τον υπουργό, κ. Γιάννη Στουρνάρα, με τη συμμετοχή άλλων μελών της κυβέρνησης και αντιπροσωπείας του ΠαΣοΚ.

Στη σύσκεψη μετείχαν από πλευράς κυβέρνησης, οι υπουργοί Ανάπτυξης, κ. Κωστής Χατζηδάκης, Εργασίας, κ. Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας και οι υφυπουργοί Εργασίας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και Ανάπτυξης, κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος ανάσχεσης της ανεργίας που έχει καταθέσει το ΠαΣοΚ, θα εξεταστεί η δυνατότητα μεταφοράς πόρων από το ΕΚΤΠΑ (Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) στο ΕΚΤ (Κοινωνικό Ταμείο).

 

Ακόμη, θα διοχετευθούν οι νέοι σε ηλικία άνεργοι σε παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας, ενώ οι μεγαλύτερης ηλικίας (άνω των 55 ετών) θα απορροφηθούν σε δημόσια κοινωνική εργασία. Πρόκειται για το μοντέλο κοινωφελούς εργασίας που έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε άλλες χώρες και προβλέπει την έμμισθη απασχόληση σε δήμους, νοσοκομεία κ.λπ.

Όπως αποφασίσθηκε, επίσης, το αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας θα κινείται παράλληλα με την απασχόληση, δηλαδή τα όποια σχέδια δράσης απασχόλησης θα βρίσκονται σε συνάρτηση με τις αναπτυξιακές πολιτικές που εξετάζει το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) και το Kέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ).