Αιτήσεις αγροτών για φτηνές διακοπές

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

BRAXOSΞεκινούν την ερχόμενη Τρίτη 27 Μαΐου οι αιτήσεις δικαιούχων αγροτών και συνταξιούχων του ΟΓΑ, προκειμένου να επιλεγούν 130.000 οι οποίοι θα λάβουν μέρος στο πρόγραμμα των εξαήμερων φθηνών διακοπών με ημερήσια επιδότηση δωματίου μέχρι 23 ευρώ.

Συνολικά στα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας, που παρουσίασε χθες ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, θα συμμετάσχουν 584.550 δικαιούχοι. Η υποβολή αιτήσεων ξεκινά την Τρίτη και θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 20-6-2014. Οι δικαιούχοι των προγραμμάτων θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στα ΚΕΠ όλης της χώρας.

 

Στις τομές που έγιναν φέτος στα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας αναφέρθηκε ο διοικητής του ΟΓΑ Ξενοφών Βεργίνης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης των προγραμμάτων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο Πρόγραμμα Ιαματικού Τουρισμού, που απευθύνεται σε 15.000 συνταξιούχους αγρότες. «Ο ΟΓΑ επενδύει ιδιαίτερα στην εκπαίδευση και τη γνώση, στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ασφαλισμένων και συνταξιούχων με νέα και καινοτόμα προγράμματα, ενώ απλοποιεί τις διαδικασίες διαχείρισης και υλοποίησης των προγραμμάτων προς όφελος όλων», δήλωσε ο Ξενοφών Βεργίνης.

Τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας για το 2014 στα οποία μπορούν να συμμετάσχουν οι δικαιούχοι είναι:

1 Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού

Το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού περιλαμβάνει: α) 6ήμερες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις), σε επιλεγμένα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα, επιπλωμένες κατοικίες και camping) και απευθύνεται σε 115.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι και παιδιά), που έχουν ασφαλιστεί στον ΟΓΑ για περίθαλψη (διάρκεια ισχύος μέχρι 03-05-2015). β) 6ήμερες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις) και μέχρι τέσσερις απλές λούσεις, στο πλαίσιο του επιδοτούμενου προγράμματος ιαματικού τουρισμού, το οποίο απευθύνεται σε 15.000 συνταξιούχους. (διάρκεια ισχύος μέχρι 31-12-2014).

2 Εκδρομικό πρόγραμμα

Το εκδρομικό πρόγραμμα περιλαμβάνει:

* 3ήμερες εκδρομές για 5.000 δικαιούχους, που θα είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες, εφ' όσον το κόστος της εκδρομής που επιλέξουν δεν ξεπερνά την αξία του δελτίου, που είναι 120 ευρώ.

* 2ήμερες διακοπές για 7.000 δικαιούχους, που θα είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες εφ' όσον το κόστος της εκδρομής που θα επιλέξουν δεν ξεπερνά την αξία του δελτίου, που είναι 65 ευρώ.

* Μονοήμερες εκδρομές για 38.000 δικαιούχους, που θα είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες.

Οι εκδρομές διοργανώνονται από τουριστικά γραφεία συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ σε όλους τους νομούς της χώρας. (διάρκεια ισχύος μέχρι 31-12-2014)

3 Πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων

Το πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων απευθύνεται σε 200.000 δικαιούχους (ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ), η δε αξία της παροχής ανέρχεται στα 20 ευρώ από συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους σε όλους τους νομούς της χώρας. Επίσης, θα διανεμηθούν δωρεάν απ' ευθείας σε 100.000 δικαιούχους βιβλία με συγκεκριμένη θεματική ενότητα (διάρκεια ισχύος μέχρι 31-12-2014)

4 Πρόγραμμα δωρεάν δελτίων θεάματος

Το πρόγραμμα δωρεάν δελτίων θεάματος απευθύνεται σε 93.000 δικαιούχους (ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ), για πληθώρα θεατρικών παραστάσεων σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, σε συμβεβλημένα θέατρα. Τα δελτία διανέμονται από τα ΚΕΠ. Εφ' όσον ο αριθμός αιτήσεων υπερβεί τον αριθμό των δικαιούχων, θα διενεργηθεί κλήρωση (διάρκεια ισχύος μέχρι 31-5-2015).

Επίσης, σε επόμενη φάση θα πραγματοποιηθούν: α) Πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε 300 πολύτεκνες μητέρες, β) Πρόγραμμα παροχής τροφείων για βρεφονηπιακούς σταθμούς για 1.250 άτομα και γ) Πρόγραμμα ανάληψης δαπανών για επιμορφωτικά σεμινάρια νέων αγροτών για 10.000 άτομα.

Κλήρωση δικαιούχων:

Μετά την επεξεργασία των αιτήσεων, θα ακολουθήσει κλήρωση με ηλεκτρονική διαδικασία για την ανάδειξη των δικαιούχων που θα ενταχθούν στα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας έτους 2014. Η κατανομή των δικαιούχων θα γίνει αναλογικά σε όλους τους νομούς της χώρας, σύμφωνα με τον αριθμό των δικαιούχων που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στα προγράμματα, ανά νομό και ανά πρόγραμμα.

Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν για το αποτέλεσμα της κλήρωσης μέσω των ΚΕΠ ή μέσω της ιστοσελίδας του ΟΓΑ (www.oga.gr).