Ανταμώνουν και πάλι οι Ηπειρώτες της Ευρώπης

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

XERIA STHRIKSIΣτη Gemeinde Ketsch am Rhein, δίπλα στο Ρήνο (ανάμεσα από Ludwigshafen και Hockenheim) θα πραγματοποιηθεί στις 25 και 26 Μαΐου το Δ' Αντάμωμα Ηπειρωτών Ευρώπης, με πρωτοβουλία της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης και σε συνεργασία με τον Ηπειρωτικό Σύλλογο Ludwigshafen.

Το Δ' Αντάμωμα Ηπειρωτών Ευρώπης θα είναι η κεντρική εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης και θα είναι αφιερωμένη στην επέτειο των 100 χρόνων από την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων. Θα λάβει χώρα στη περίφημη Rheinhalle Ketsch χωρητικότητας 1100 και πλέον θέσεων με τη συμμετοχή Ηπειρωτικών Συλλόγων από όλη την Ευρώπη.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ζωντανή μουσική (κλαρίνο) και τραγούδι έκπληξη που θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα, καθώς και την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά συγκροτήματα των Συλλόγων Ευρώπης. Επίσης, παραγωγοί και βιοτέχνες από την Ήπειρο θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τοπικά προϊόντα στην αγορά της Γερμανίας και της Ευρώπης.

 

Τέλος, τη δεύτερη ημέρα 26 Μαΐου θα λάβει χώρα το καθιερωμένο Οικονομικό Φόρουμ με διαλέξεις και συζητήσεις για την ανάπτυξη της Ηπείρου και τη δυνατότητα προώθησης προϊόντων της στο εξωτερικό.