Τέσσερις παραστάσεις με την Κατερίνα Διδασκάλου

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

DIDASKALOYΤην Παρασκευή 25 Oκτωβρίου & Σάββατο 26 Οκτωβρίου θα παρουσιαστεί σε διπλές παραστάσεις το έργο του Αντώνη Τσιπιανίτη «Η πόρνη από πάνω» στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», τον χώρο των παλαιών σφαγείων που σύντομα θα μετονομασθεί με το όνομα του γιαννιώτη συγγραφέα.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Γ' Φθινοπωρινή Αυλαία» που οργανώνει το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων με τη συνεργασία του Πνευματικού Κέντρου. Χορηγός επικοινωνίας: Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων.

 

Η Κατερίνα Διδασκάλου ερμηνεύει τον ρόλο της Ερατούς. Η παράσταση παίζεται στην Αθήνα με μεγάλη επιτυχία για τρίτη χρονιά.

Κοινό και κριτικοί ανέδειξαν την παράσταση, σαν μία από τις πιο πετυχημένες παραστάσεις της χρονιάς. Συντελεστές της παράστασης είναι: ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Σταμάτης Πατρώνης, ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Δημήτρης Ανδριανός, ΜΟΥΣΙΚΗ: Mιχάλης Ρουμπής, Ιωάννης – Ιόλαος Μανιάτης, ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Ελένη Αναγνωστοπούλου.
Έναρξη παραστάσεων: Απογευματινή: 6.30 μ.μ. - Βραδινή 9 μ.μ.
Γενική είσοδος 10 €. Προπώληση εισιτηρίων του φεστιβάλ στα καταστήματα Rock Shop (Πουτέτση 1α), Iris (Γρηγορίου Σακκά 20), και τα βιβλιοπωλεία Αναγνώστης (Πυρσινέλλα 11), Πρόκος (Κ. Κατσαδήμα 7).Πληροφορίες: ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, τηλ. 26510 25670, Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 9 π.μ. – 2 μ.μ.

Λίγα λόγια για το έργο: Το κείμενο του Αντώνη Τσιπιανίτη είναι ευρηματικό, έχει γωνίες με εκπλήξεις, αλλά δεν το κουνάει ούτε ρούπι από την πραγματική ζωή. «Η πόρνη από πάνω» σου λέει όμορφα με τρόπο μία ιστορία της διπλανής πόρτας, αραιώνοντας την πίκρα με χιούμορ, σκουπίζοντας τα δάκρυα με χαραμάδες ελπίδας.

Μία γυναίκα από την Πρέβεζα ακολουθεί τον αστυνομικό σύζυγο της στην Αθήνα. Μένει σε ένα τυπικό διαμέρισμα του αθηναϊκού κέντρου. Και ακριβώς από πάνω μετακομίζει μία πόρνη.

Το δράμα μιας χώρας εκτυλίσσεται παράλληλα με την τραγωδία της γυναίκας από την Πρέβεζα. Μόνο που εσύ, από ένα σημείο και μετά, αρχίζεις να αδικείς όλα αυτά. Την ιστορία, το μήνυμα, την καταπίεση, την πόρνη, τον αστυνομικό, τον πόνο της γυναίκας από την επαρχία.