Ταινίες ενάντια στο φασισμό από την ΕΛΜΕ

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

TAINIA ELMEΗ ΕΛΜΕ Ιωαννίνων διοργανώνει κινηματογραφικό αφιέρωμα με τίτλο «Ταινίες ενάντια στο Φασισμό», με τις προβολές των ταινιών να έχει προγραμματιστεί να γίνουν στο θέατρο Πολυθέαμα.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Πέμπτη 24/10
«Αμήν», σε σκηνοθεσία Κώστα Γαβρά. Το θέμα της ταινίας είναι το ολοκαύτωμα και οι θηριωδίες των ναζί στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο. Θα προηγηθεί εισήγηση-συζήτηση απο τον λέκτορα Ευρωπαϊκής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Λάμπρο Φλιτούρη με θέμα «Ο φασισμός χθες και σήμερα, από την Ευρώπη του μεσοπολέμου στην Ευρώπη της κρίσης». Ώρα έναρξης: 19.30.

 

Παρασκευή 1/11
«This is England», σε σκηνοθεσία Σέιν Μίντοουζ. Μέσα στην κοινωνική πραγματικότητα της επι Θάτσερ Αγγλίας κι ενώ ο πόλεμος στα Falkland μαίνεται, ένα παιδί αντιμετωπίζει την απόρριψη των συνομηλίκων του αλλά γίνεται δεκτό σε μια συμμορία skinhead. Ώρα προβολής: 20.00.

Τετάρτη 6/11
«Το κύμα», σε σκηνοθεσία Ντένις Γκάνσελ. Ένα πείραμα σε ένα σχολείο της Γερμανίας ξεκινά με τις καλύτερες των προθέσεων αλλά εξελίσσεται σε κάτι άγριο και βίαιο. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον καθηγητή ψυχικής υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ.Βασίλη Κούτρα. Ώρα προβολής: 19.30.