ΕΑΣ για τη σύλληψη: Βολές προς τη Δ.Ο.Υ και την Ασφάλεια

ΠΡΕΒΕΖΑ

EAS PREBEZASΕπικαλούμενη ουσιαστικά τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από διάφορα δημοσιεύματα με αφορμή τη σύλληψη του πρώην προέδρου της, η σημερινή διοίκηση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας, επιχειρεί να τις διασκεδάσει. Και ενδεχομένως να πράττει ορθώς καθώς η σύλληψη του κ. Ντούσκα έγινε αποκλειστικά για οφειλές της Ένωσης, όμως θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον εάν η διοίκηση έδειχνε την ίδια ευαισθησία κι απαντούσε για τα πραγματικά προβλήματα. Και οι οφειλές είναι ένα πραγματικό πρόβλημα, για το οποίο προφανώς κάποιοι και κάπως ευθύνονται.

Με την ανακοίνωσή της η διοίκησης της ΕΑΣ παρέχει πλήρη κάλυψη στον πρόεδρο και καταλογίζει ευθύνες στην τοπική Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία καθώς «με σχετική πρόσφατη ρύθμιση αναστέλλεται η ποινική δίωξη και όσον αφορά την ευθύνη των διοικούντων της ΕΑΣ υπό ορισμένες προϋποθέσεις, οι οποίες συντρέχουν στο πρόσωπο του κ. Ντούσκα».

 

Στη συνέχεια τα βέλη κατευθύνονται προς το Τμήμα Ασφάλειας που προέβη στη σύλληψη, καθώς θα μπορούσε να ενημερωθεί από την Εισαγγελία Πρέβεζας τη νομοθετική ρύθμιση.

Τέλος στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι οφειλές αφορούν υποχρεώσεις της Ένωσης και τονίζεται ότι οι οφειλές αυτές συμπεριλαμβάνονται στο σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών της ΕΑΣ προς το Ελληνικό Δημόσιο, για τις οποίες το τελευταίο συμφώνησε κατά την συζήτηση του σχεδίου αναδιοργάνωσης της ΕΑΣ συναινώντας ως πιστωτής στην έγκριση αυτού.