Προς πλήρη διάλυση το Νοσοκομείο

ΠΡΕΒΕΖΑ

NOSOKOMEIO PREBEZASΚάθε μέρα και χειρότερη για το Νοσοκομείο Πρέβεζας το οποίο οδεύει ολοταχώς προς τη διάλυση χωρίς να υπάρχει μέχρι τώρα το παραμικρό ενδιαφέρον από την καθύλην αρμόδια διοίκηση της 6ης ΥΠΕ.

Στα ήδη γνωστά και συσσωρευμένα προβλήματα προστίθεται αυτό της Παθολογικής Κλινικής, η οποία λόγω της έλλειψης προσωπικού δεν μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια και οδηγείται σε αναστολή της λειτουργίας της.

Το παιδιατρικό αδυνατεί επί 8-9 ημέρες να καλύψει τις εφημερίες, λόγω αναρρωτικών αδειών δύο παιδιάτρων, το Νεφρολογικό (ΜΝΤ), απειλείται. Έχει μείνει μόνο με έναν γιατρό. Το καρδιολογικό λειτουργεί οριακά με τρεις γιατρούς. Το πνευμονολογικό καλύπτει μόνο επτά εφημερίες το μήνα, με ένα γιατρό. Καθημερινά εξυπηρετεί το εξωτερικό πνευμονολογικό ιατρείο. Ίδια κατάσταση και στο νευρολογικό και το γαστρεντερολογικό. Ψυχιατρική υποστήριξη υπάρχει όταν ζητείται από έναν ιατρό, που καλύπτει και επτά εφημερίες το μήνα.

Για το Παθολογικό Τμήμα υπάρχουν πέντα ιατροί, εκ των οποίων, ο ένας είναι σε άδεια κυήσεως και θα επιστρέψει μετά από 20 μήνες, ένας σε φάση συνταξιοδότησης και μία επικουρική ιατρός που φεύγει σε δύο μήνες.

 

Επίσης τέσσερις ειδικευόμενοι, εκ των οποίων ένας θα αποχωρήσει εντός Απριλίου και ένας είναι ήδη σε παράταση.

Οι υπάρχοντες ειδικοί γιατροί καλύπτουν τις εφημερίες όλο το μήνα, με καθεστώς ενεργή-μικτή ετοιμότητα, ενώ αυτές θα έπρεπε να είναι μόνο ενεργείς, με βάση το Επιστημονικό Συμβούλιο. Ο αριθμός των ειδικευομένων δεν επιτρέπει την πλήρη κάλυψη των εφημεριών του μήνα.

Με την κατάσταση λοιπόν να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο και το νοσοκομείο να καθίσταται επικίνδυνο για τους ασθενείς, φορείς και πολίτες της Πρέβεζας προχωρούν σε κινητοποίηση στις 17 Απριλίου. Βέβαια αυτό που είναι επιβεβλημένο είναι να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα η αρμόδια υγειονομική περιφέρεια η οποία εδρεύει στην Πάτρα και μάλλον έχει λησμονήσει που εξαντλούνται οι διοικητικές ευθύνες.