Κίνδυνος να μείνει χωρίς εμπορικό λιμάνι

ΠΡΕΒΕΖΑ

LIMANI BARKESΧωρίς εμπορικό λιμάνι κινδυνεύει να μείνει η Πρέβεζα καθώς η λύση που έχει προκριθεί από το master plan καταργεί τη μία προβλήτα, γεγονός που στην πράξη σημαίνει την πλήρη υποβάθμισή του.

Οι φορείς της Πρέβεζας αντιδρούν κάθετα στην εξέλιξη αυτή, γεγονός που καταγράφηκε και στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όταν ξεκίνησε ο σχεδιασμός προβλέπονταν δύο λύσεις. Τελικά προκρίθηκε η πρώτη, σε αντίθεση με τη βούληση όλων των φορέων που είχαν προκρίνει τη δεύτερη η οποία στην ουσία αφορούσε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για το λιμάνι.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου υπογράμμισε ότι η διαφωνία είναι κάθετη καθώς το σχέδιο, το οποίο έγινε ΦΕΚ, αφήνει στην πόλη ένα κουτσερεμένο λιμάνι.

 

«Υποστηρίζουμε τη δεύτερη λύση καθώς περιλαμβάνει έναν πλήρη σχεδιασμό και δένει το λιμάνι με την πόλη» υπογράμμισε συμπληρώνοντας ότι αποδίδει σημαντικούς χώρους στην Πρέβεζα.

Παράλληλα ο κ. Ιωάννου τόνισε ότι η μακροπρόθεσμα λύση –οραματική- είναι η χωροθέτηση ενός νέου λιμένα προς την περιοχή του Αγίου Θωμά.

Εν τω μεταξύ στο Δημοτικό Συμβούλιο ετέθη και το θέμα της μαρίνας, με τις διαστάσεις που έχει πάρει το τελευταίο διάστημα, χωρίς όμως το σώμα να μπει στην ουσία της υπόθεσης.

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεσμεύτηκε να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση κι απομένει πλέον αυτό να γίνει πράξη.