Το πρωί της Τετάρτης 15 Ιανουαρίου 2020 ξεκίνησε η διαδικασία της αφαψίδωσης στου κεντρικού τόξου της Ιστορικής Γέφυρας Πλάκας. Στα μέσα Φεβρουαρίου η διαδικασία αυτή είχε ολοκληρωθεί και ο καθηγητής της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων- Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, συντονιστής Διεπιστημονικής Ομάδας Έργου του ΕΜΠ για την Αναστήλωση της Γέφυρας Πλάκας, Δημήτρης Καλιαμπάκος δήλωνε περήφανος καθώς «τέτοιο γεφύρι είχε να ξεκαλουπωθεί πάνω από έναν αιώνα». Όλοι οι υπεύθυνοι μιλούσαν πλέον για τον χρόνο παράδοσης του έργου τον οποίο προσδιόριζαν περί τα τέλη της άνοιξης!

Περισσότερα...

Δεκάδες δείγματα έχουν ληφθεί μέχρι τώρα από τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ που έχουν αναπτυχθεί και στην Ήπειρο. Οι έλεγχοι εστιάζονται στις οργανωμένες δομές, όπως είναι αυτές του Κέντρου Πρόνοιας, τα Γηροκομεία και τα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών και θα συνεχιστούν στον γενικό πληθυσμό. Οι Ομάδες συντονίζονται από γιατρό του Νοσοκομείου Χατζηκώστα, είναι πλήρως εξοπλισμένες ενώ το προσωπικό έχει εκπαιδευτεί. Ο ΕΟΔΥ δίνοντας τα πρώτα απολογιστικά στοιχεία αναφέρει ότι σε 30 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας όπου αναπτύσσεται το πρόγραμμα ελήφθησαν 25.000 δείγματα προς εξέταση.

Περισσότερα...

«Φωτιές» άναψε η δήλωση του υφυπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση, ότι το φετινό καλοκαίρι τα πανηγύρια θα διοργανωθούν κυρίως μόνο με καθήμενους. Όσοι ξέρουν από πανηγύρια καταλαβαίνουν ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να γίνει. Πανηγύρια με… καθήμενους ούτε μπορούν να διοργανωθούν, ούτε να έχουν επιτυχία. Πανηγύρι σημαίνει αντάμωμα, σημαίνει χορός και διασκέδαση. Αν οι παραβρισκόμενοι είναι μόνο καθιστοί τότε είναι καταδικασμένα. Στην Ήπειρο κάθε καλοκαίρι πραγματοποιούνται εκατοντάδες πανηγύρια. Τουλάχιστον ένα σε κάθε χωριό… Στις μεγάλες γιορτές ή στο πλαίσιο άλλων εκδηλώσεων. Συνήθως τον πρώτο λόγο έχουν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι.

Περισσότερα...

Συνεχίζεται το ειδικό επιχειρησιακό πρόγραμμα τροχονομικής αστυνόμευσης «ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών στις πόλεις», που εφαρμόζουν, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι Υπηρεσίες Τροχαίας σε όλη τη χώρα.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...