Αυτό που όλοι αρχικά φοβόντουσαν επιβεβαιώνεται τελικά από τη νεκροψία- νεκροτομή στο δίχρονο κοριτσάκι από την Ηγουμενίτσα. Το αγγελούδι βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις τους στη κούνια  νωρίς το πρωί. Οι γονείς του το μετέφεραν άμεσα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών όμως εκεί, και παρά την μεγάλη προσπάθεια των γιατρών, διαπιστώθηκε ότι ήταν ήδη νεκρό. Η νεκροψία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα από τον Καθηγητή Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Θεόδωρο Βουγιουκλάκη. Ο θάνατος του δίχρονου παιδιού προήλθε από ασφυξία. Το κεφαλάκι του μπλέχθηκε στα κάγκελα της κούνιας, κατά την προσπάθειά του να βγει και δυστυχώς κατέληξε.

Περισσότερα...

Μία ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα Αλβανού δημοσιογράφου ήταν αρκετή ώστε το θέμα να γίνει πρωτοσέλιδο στα περισσότερα μέσα ενημέρωσης της γείτονος. Η καραντίνα και το κλείσιμο των συνόρων δημιούργησε σοβαρά προβλήματα για τους χασισοκαλλιεργητές της χώρας –οι οποίοι σημειωτέον δεν είναι λίγοι- και απειλεί τα έσοδα της επόμενης περιόδου!!! Τα έσοδα από την διακίνηση των ναρκωτικών είναι αυτά που ενισχύουν το ΑΕΠ της Αλβανίας ενώ συντηρούν σε μεγάλο βαθμό το πολιτικό σύστημα της χώρας λόγω των στενών σχέσεων πολιτικών προσώπων και παραγόντων της κυβέρνησης με τους βαρόνους της χώρας! Το κλείσιμο των συνόρων λοιπόν δεν επέτρεψε φέτος να γίνει εισαγωγή των κατάλληλων σπόρων!

Περισσότερα...

Η ίδρυση και λειτουργία Πρότυπο Λύκειο στα Γιάννινα ήταν αίτημα πολλών ετών. Με μια τέτοια απόφαση θα συμπληρωνόταν η αλυσίδα των πρότυπων σχολείων που λειτουργούν στην περιοχή, η οποία σήμερα παράδοξα κι απότομα σταματά στην Γ’ Γυμνασίου. Η πολιτεία μετά από παλινωδίες ετών έρχεται να ικανοποιήσει το αίτημα, μετατρέποντας ουσιαστικά το Λύκειο της Ζωσιμαίας σε Πρότυπο. Και πριν προλάβει να ψηφιστεί ο Νόμος, ήρθαν οι αντιδράσεις! Το εντυπωσιακό είναι ότι οι πρώτοι που αντιδρούν είναι οι εκπαιδευτικοί της Ζωσιμαίας έχοντας στο πλευρό τους και την τοπική ΕΛΜΕ!

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...