Συνεχίζεται το ειδικό επιχειρησιακό πρόγραμμα τροχονομικής αστυνόμευσης «ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών στις πόλεις», που εφαρμόζουν, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι Υπηρεσίες Τροχαίας σε όλη τη χώρα.

Περισσότερα...

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι ελληνικές Αρχές μετά τις πληροφορίες ότι παρατηρείται κινητικότητα στα σύνορα του Έβρου από πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι αρχίζουν να καταφθάνουν με στόχο να περάσουν προς την ελληνική επικράτεια.

Περισσότερα...

Ομπρέλες, ξαπλώστρες και αυστηρά μέτρα για τις παραλίες περιλαμβάνονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Εσωτερικών, που ορίζει τους κανόνες τήρησης των αποστάσεων σε οργανωμένες και μη παραλίες για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Με βάση την απόφαση, ορίζεται ως ανώτατος αριθμός λουόμενων σε 1.000 τ.μ. παραλίας τα 40 άτομα, ενώ ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αξόνων των ομπρελών ορίζονται τα 4 μέτρα, διασφαλίζοντας παράλληλα ως προς τις ανοικτές ομπρέλες κατ’ ελάχιστη απόσταση 1 μέτρο μεταξύ των περιμέτρων των σκιάστρων τους.

Περισσότερα...

Mε ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας παρατείνεται η ισχύς των προσωρινών περιοριστικών μέτρων στους χώρους λατρείας, όλων των θρησκειών και δογμάτων μέχρι και την 9η Ιουλίου, ωστόσο υπάρχουν κάποιες αλλαγές που υπηρετούν την γενικότερη λογική της σταδιακής και προσεκτικής αποκλιμάκωσης των μέτρων.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...