Τα χρόνια των μνημονίων και τα οικονομικά μέτρα που τα συνόδευσαν σάρωσαν στην κυριολεξία τον επιχειρηματικό κόσμο και τους μικρομεσαίους των Ιωαννίνων. Στα χρόνια αυτά άλλωστε, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου έβαλαν λουκέτο 1600 επιχειρήσεις, κυρίως στον μεταποιητικό τομέα, που αποτελούσε και την ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας. Όσες άνοιξαν στο ίδιο διάστημα δραστηριοποιούνται στον τομέα των υπηρεσιών, ειδικά καφέ μπαρ, εστιατόρια και μικρά σημεία πώλησης προϊόντων και υπηρεσιών. Κάτι τέτοιο άλλωστε το επιβεβαιώνει μία βόλτα στην αγορά της πόλης των Ιωαννίνων.

Περισσότερα...

Την εικόνα του επιχειρείν στα Γιάννενα, όπως αποτυπώνεται στους αριθμούς του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ) του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, για το έτος 2018 και όχι μόνο, περιέγραψε δίνοντας τα ακριβή στοιχεία στη δημοσιότητα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. Γιάννης Μήτσης.

Περισσότερα...

Τις 13 δράσεις του υπουργείου Οικονοµίας και Ανάπτυξης για την ενίσχυση των µικροµεσαίων επιχειρήσεων παρουσίασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης ∆ραγασάκης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε µε το νέο ∆ιοικητικό Συµβούλιο της Ελληνικής Συνοµοσπονδίας Εµπορίου και Επιχειρηµατικότητας.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...