Δυναμική ήταν η παρουσία των οινοποιείων της Ζίτσας  στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση οίνων και ποτών που πραγματοποιείται κάθε χρόνο το Μάρτιο, στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Περισσότερα...

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την ώρα που το πρώτο υδροπλάνο έφτανε στη λίμνη με τον φιλόδοξο στόχο να συνδέσει τα Γιάννινα με την Κέρκυρα.. Το σχέδιο εκείνο μετά από μερικούς μήνες ναυάγησε… Το υδατοδρόμιο επανήλθε στην επικαιρότητα, με την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και το σχέδιο για την διασύνδεση των Ιωαννίνων με τα νησιά του Ιονίου επανήλθε δριμύτερο και πιο φιλόδοξο. Συζητήσεις, δηλώσεις, πρωτοβουλίες… Τελικά όλα παραμένουν στα χαρτιά και μία ακόμη θερινή περίοδος βρίσκει τα υδροπλάνα καθηλωμένα για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Περισσότερα...

Τέλος εποχής για την Μεταλλουργική Βιομηχανία Κεφαλοβρύσου με την μορφή που την γνωρίζαμε τις τελευταίες δεκαετίες. Η μονάδα που έγραψε την δική της ιστορία στην μεθόριο κι αυτή που "έκοψε" τα πρώτα κέρματα του ευρώ άλλαξε κι επίσημα σελίδα παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις ότι θα παραμείνει υπό κρατικό έλεγχο. Η αλλαγή σελίδας και η πώληση της Μεταλλουργικής έγινε εντελώς... αναίμακτα, καθώς είχε προηγηθεί απόφαση για μετάταξη των εργαζομένων σε άλλους φορείς του δημοσίου.

Περισσότερα...

Στην κατάθεση των ειδικών διοικητικών προσφυγών για την ακύρωση και αναστολή των αποφάσεων του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου που αφορούν στην αδειοδότηση των μονάδων βιοαερίου προχώρησαν ο Δήμος Ζίτσας και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων που βρίσκονται στην Βιομηχανική Περιοχή. Παράλληλα ενημερώθηκε για την συγκεκριμένη ενέργεια ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος καθώς και οι βουλευτές του Νομού.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...