Επίσημη η ανακοίνωση.. Ανοίγουν Δημοτικά, Νηπιαγωγεία και παιδικοί την 1η Ιουνίου

Οριστικό και επίσημο… Η κυβέρνηση μετά το πράσινο φως της επιτροπής των επιστημόνων προχωρά στην επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων, παιδικών και βρεφικών σταθμών. Πιο συγκεκριμένα, κατόπιν ομόφωνης θετικής εισήγησης της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, ανακοινώθηκε επίσημα λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ της Κυριακής ότι οι μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020. Οι λεπτομέρειες, οι κανόνες δηλαδή βάση των οποίων θα επιστρέψουν στα θρανία οι μικρές μαθητές, τα νήπια και τα βρέφη θα γίνουν γνωστοί το μεσημέρι της Δευτέρας σε συνέντευξη τύπου.

Το άνοιγμα των σχολείων είχε προαναγγείλει ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα αναφέρει: Κατόπιν ομόφωνης θετικής εισήγησης της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, ανακοινώνεται ότι θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020:

-οι εκπαιδευτικές δομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία),

-οι εκπαιδευτικές μονάδες ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων, καθώς και

-οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί.

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, τη Δευτέρα στις 13:00 στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, θα συμμετάσχει η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως και ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος για περαιτέρω εξειδίκευση των λεπτομερειών σχετικά με την επαναλειτουργία των ανωτέρω δομών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ