Εκπαίδευση μαθητών από την 5η ΕΜΑΚ

emak matites

Ανάμεσα στους μαθητές του 5ου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων και του 4ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου βρέθηκε δύναμη της 5ης ΕΜΑΚ.

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ ενημέρωσαν τους μαθητές και  τους εκπαιδευτικούς για θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης έκτακτων φαινομένων με χρήση και μέσω προσομοίωσης.

«Στο διάστημα των 2 και πλέον ωρών που διήρκησε η συγκεκριμένη δράση στους χώρους των δύο σχολικών μονάδων ενημερωθήκαμε και εκπαιδευτήκαμε θεωρητικά και πρακτικά στην αντιμετώπιση των έκτακτων φαινομένων και παράλληλα υπήρξε δυναμική αλληλεπίδραση επί του πρακτέου, όπου αρκετές φορές οι μαθητές και μαθήτριες του Νηπιαγωγείου και του Ειδικού Σχολείου «απεγκλώβησαν ως διασώστες» τους «εγκλωβισμένους» διασώστες με τη βοήθεια των δύο εκπαιδευμένων σκύλων της 5ης Ε.Μ.Α.Κ.

Ευχαριστούμε ειλικρινά όλη την ομάδα της 5ης Ε.Μ.Α.Κ. Ιωαννίνων και ιδιαίτερα τον διοικητή της κ. Θανάση Γκόλια που μας επισκέφθηκαν σε αυτήν την «ασυνήθιστη» για εμάς ημέρα.

Η μεστή και πλήρως παιδαγωγική προσέγγισή τους  και τα όμορφα σχόλια από τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς που έλαβαν μέρος, μας οδηγούν στον προγραμματισμό στο εγγύς μέλλον και άλλων τέτοιου τύπου «ημερών», για τη βέλτιστη εξοικείωση όλων μας σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που είναι πλέον μέρος της ζωής μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Νηπιαγωγείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ