Διαπραγματεύσεις ΦΟΔΣΑ- Δήμου Ιωαννιτών για αναπροσαρμογές στην ενιαία τιμολόγηση

Ρεαλιστική τιμολογιακή πολιτική ζητά από τον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Ηπείρου ο Δήμος Ιωαννιτών, ο οποίος αποτελεί και τον μεγαλύτερο παραγωγό απορριμμάτων στην Ήπειρο. Ο ΦΟΔΣΑ πριν από τρεις μήνες «ψήφισε» τα τέλη καθιερώνοντας ενιαίο συντελεστή για όλους τους Δήμους, όμως στην πορεία διαπίστωσε ότι αυτό που ενέκρινε ήταν… σχέδιο! Έτσι έχει υποβάλλει το σχέδιο τιμολογιακής πολιτικής για γνωμοδότηση και στα δεκαοκτώ δημοτικά συμβούλια της Ηπείρου. Ήδη σχετικές αποφάσεις έχει λάβει ο Δήμος Φιλιατών αλλά και ο Δήμος Ζηρού. Εκεί ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ και δήμαρχος Νίκος Καλαντζής, ενώπιον των συμβούλων του δικού του δήμου, δήλωνε ότι οποιοδήποτε σενάριο πέραν αυτού του ενιαίου τιμολογίου θα είναι εφιαλτικό…

Εφιαλτικό για τον Δήμο του όπως και για άλλους απομακρυσμένους (από το εργοστάσιο ΑΣΑ στο Ελευθεροχώρι) Δήμους της Ηπείρου.

Διαβάστε περισσότερα: ΦΟΔΣΑ, τέλη… μέρος 2ο…

Ωστόσο ο Νίκος Καλαντζής  φαίνεται ότι συζητά αλλαγές και τροποποιήσεις στο τιμολόγιο, ειδικά με τον Δήμο Ιωαννιτών, ο οποίος είχε αντιδράσει σφόδρα και στην πρώτη φάση της λήψης απόφασης.

Ο καθορισμός ενιαίου τέλος επιφέρει σημαντική αύξηση του κόστους για το δήμο Ιωαννιτών, η οποία έχει υπολογιστεί στο 1,7 εκατομμύρια.

Η αντιπρόταση ήταν να καθιερωθεί ενιαίο τέλος ανά διαχειριστική ενότητα.

«Έχουμε την διαβεβαίωση από τον Πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ ότι θα υπάρξει μια διαφορετική πρόταση. Εμείς δεν μπορούμε να δεχθούμε το ενιαίο τέλος γιατί έτσι θα επέλθει ένα μεγάλο κόστος για τους Γιαννιώτες», ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Πήχας.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος ανέφερε ότι «είμαστε σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ για να βρούμε λύση καθώς δεν μπορούν να πληρώσουν οι Γιαννιώτες παραπάνω από ότι τους αναλογεί».

Οι συζητήσεις του Δήμου Ιωαννιτών με τον Πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ φαίνεται ότι βρίσκονται σε καλό σημείο. Απομένει βέβαια αυτές να πάρουν την μορφή μιας ολοκληρωμένης πρότασης που μπορεί να ικανοποιεί και τα δύο μέρη, κυρίως όμως να μην οδηγήσει σε περαιτέρω βάρη προς τους πολίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ