Ξενοδόχοι κι Επιμελητήριο εναντίον Δημοτικού Συμβουλίου

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

DHMOTIO SYMBOYLIO 13Τη σφοδρή αντίδραση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων αλλά και της Ένωσης Ξενοδόχων προκάλεσε η στάση μελών του Δημοτικού Συμβουλίου να μην εγκρίνουν πίστωση για τη διεξαγωγή του πανελληνίου πρωταθλήματος ταε κβο ντο.

Το πρωτάθλημα παίδων και κορασίδων ευτυχώς διεξάγεται κανονικά και έχει φέρει στα Γιάννινα πάνω από τέσσερις χιλιάδες αθλητές, προπονητές και συνοδούς τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι η πληρότητα στα ξενοδοχεία έχει αγγίξει το απόλυτο.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο υπήρξαν αντιδράσεις από την αντιπολίτευση αλλά και μέλη της πλειοψηφίας με αποτέλεσμα να μην εγκριθεί η πίστωση των δέκα χιλιάδων ευρώ για την επιχορήγηση της διοργάνωσης.

 

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και της Ένωσης Ξενοδόχων.
Το Επιμελητήριο σε ανακοίνωσή του αναφέρει:
«Στα πλαίσια της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την μη έγκριση της οικονομικής στήριξης της διενέργειας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παίδων – Κορασίδων ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την δυσαρέσκειά μας καθώς με τους συγκεκριμένους αγώνες η Πόλη μας και οι επαγγελματίες της περιοχής θα ωφεληθούν και θα πάρουν μια μικρή ανάσα.

Το Επιμελητήριό μας είχε στηρίξει οικονομικά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Θαλασσίου Σκί που πραγματοποιήθηκε στην Πόλη μας και είχε δείξει τον δρόμο της συνέργειας των φορέων της περιοχής, σε εκδηλώσεις που ωφελούν την περιοχή μας και όχι μόνο οικονομικά.

Δυστυχώς δεν είμαστε σε θέση να ενισχύσουμε κάθε εκδήλωση αλλά θα περιμένουμε από τον Μητροπολιτικό Δήμο της περιοχής να μην μεμψιμερεί και να μένει σε τυπολατρικές διαδικασίες αλλά να δίνει τέτοιου είδους θέματα επί της ουσίας.

Θα θέλαμε λοιπόν, να σας ευχαριστήσουμε για την μέχρι τώρα συνεργασία μας και θα θέλαμε να συνεχίσετε να στηρίζεται την επιχειρηματικότητα στην περιοχή μας με την ευρύτητα του πνεύματος που διαθέτει το Δημοτικό μας Συμβούλιο.

Η Ένωση Ξενοδόχων σε επιστολή της προς το Δημοτικό Συμβούλιο σημειώνει: Με έκπληξη ενημερωθήκαμε το αρνητικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του Δημοτικού Συμβουλίου για τη διάθεση πίστωσης 10.000 ευρώ, για τη διενέργεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων – Κορασίδων ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη πόλη των Ιωαννίνων 14-17/11/2013. Μία απόφαση που περιμέναμε να ήταν θετική με δεδομένο ότι μόλις πριν έναν μήνα περίπου, το ίδιο το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να συνδράμει οικονομικά στην ομοσπονδία για τη διοργάνωση αυτών των Αγώνων Πανελληνίου Πρωταθλήματος.
Πραγματικά διερωτόμαστε τι είναι ποιο σημαντικό από το ευρύτερο οικονομικό όφελος και μια ακόμη πνοή ζωής για τη πόλη μας, σ' αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς που διανύουμε..
Σύμφωνα με την καταγεγραμμένη πληρότητα των ξενοδοχείων της πόλης και των περιχώρων, για 3 έως 4 ημέρες και ιδιαίτερα μέσα σε μια νεκρή περίοδο , θα έπρεπε να συζητούμε για τις δυνατότητες επανάληψής παρόμοιων γεγονότων και όχι για την απόρριψη αυτών.
Η Ένωσή μας είναι και θα είναι πάντοτε αρωγός σε όποια προσπάθεια από τις τοπικές αρχές, της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, με κατεύθυνση να συμβάλλει στη τόνωση της τοπικής αγοράς,
Για το λόγο αυτό από πλευράς μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημόσια το δημοτικό σας Συμβούλιο γι' αυτή την πρωτοβουλία του.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων

Κωνσταντίνος Βλάχος.