Grid List

Σε ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την βελτίωση της οδού Θεριακησίου- Δερβιζιάνων- Όρια Νομού Ιωαννίνων προχώρησε η Περιφέρεια Ηπείρου.

Περισσότερα...

Οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, καθώς το αλκοόλ αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και μάλιστα των θανατηφόρων.

Περισσότερα...

Δεκαεννέα κρούσματα κορωνοϊού - τα 12 εκ των οποίων από πτήσεις προερχόμενες από το εξωτερικό - και κανέναν νέο θάνατο, καταγράφει η έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης για την πανδημία από τον ΕΟΔΥ.

Περισσότερα...

Το «πράσινο φως» για να ξεκινήσουν μαζικά τεστ αντισωμάτων για τον κορωνοϊό στο σύνολο των εργαζόμενων του ΕΣΥ έδωσε το υπουργείο Υγείας. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «το υπουργείο Υγείας έχει ως πρώτη προτεραιότητα την προστασία των επαγγελματιών υγείας, που αποτελούν την εμπροσθοφυλακή του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καθώς και των ευάλωτων και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Στο πλαίσιο αυτό, εξασφάλισε αξιόπιστο τεστ αντισωμάτων που θα διεξαχθεί, κατ’ αρχάς, στους επαγγελματίες υγείας και σε όλους τους εργαζόμενους που υπηρετούν στο Ε.Σ.Υ.».

Περισσότερα...

Από τη μία το επιβλητικό Κάστρο… Από την άλλη το γαλάζιο του Ιονίου… Και το Νησάκι της Παναγιάς!

Περισσότερα...

Όλο και…. καλύτερα γίνονται τα πράγματα στο Υπουργείο Υποδομών. Το Υπουργείο που δεν έχει μερικές χιλιάδες να ολοκληρώσει τις μελέτες για τις οδικές αρτηρίες στην Ήπειρο, δηλαδή την επέκταση της Ιόνιας ως την Κακαβιά και την σύνδεση με την Πρέβεζα.

Περισσότερα...

Η υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό μπαίνει στην τελική ευθεία… Οι αποφάσεις για τις κατεδαφίσεις κτιρίων ή για την αξιοποίησή τους υπογράφονται η μία μετά την άλλη…

Περισσότερα...

Για μία ώρα περίπου εκκενώθηκε το κτίριο του κεντρικού δημαρχείου Ιωαννίνων μετά από τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας.

Περισσότερα...

Την δημοπράτηση νέων έργων αποφάσισε στην τελευταία της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών.

Περισσότερα...

Η Αμβρακία Οδός αποτελεί ένα έργο τεράστιας σημασίας για τη Δυτική Ελλάδα. Ο αυτοκινητόδρομος αυτός θα συνδέει την Ιόνια Οδό με το αεροδρόμιο του Ακτίου, την υποθαλάσσια σήραγγα Ακτίου – Πρέβεζας, καθώς και με το νησί της Λευκάδας, προσφέροντας ασφάλεια στις μετακινήσεις αλλά και δημιουργώντας προδιαγραφές ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή.

Περισσότερα...

«Οι πολίτες θέλουν καθαρή πόλη και υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής είναι να λάβει όλα τα μέτρα που θα την διασφαλίζουν». Αυτό τόνισε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Βαγγέλης Πήχας με αφορμή την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής να προχωρήσει σε δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό ώστε μέρος της αποκομιδής να γίνει από ιδιώτη.

Περισσότερα...

Αιφνιδιαστικά και εν μέσω πανδημίας η Διοίκηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου αποφάσισε το κλείσιμο του υποκαταστήματος στο Λούρο Πρέβεζας, προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων αλλά και επιφέροντας καίριο πλήγμα στην τοπική κοινωνία η οποία την εμπιστεύτηκε.

Περισσότερα...

Αρχίζει την Τετάρτη 3 Ιουνίου, η λειτουργία του Ταμείου Εγγυοδοσίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης.

Περισσότερα...

Ούτε το 20% των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας όλης της χώρας δεν άνοιξε μέχρι τώρα, λόγω και της καθυστερημένης ανακοίνωσης των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Περισσότερα...

Ο ένας στους οκτώ φορολογούμενους πληρώνει τα 9 από τα 10 ευρώ του φόρου εισοδήματος, όπως προκύπτει από στοιχεία του 2018.

Περισσότερα...

Δημοσιεύθηκε η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Εσωτερικών, που ορίζει τους κανόνες τήρησης των αποστάσεων σε οργανωμένες και μη παραλίες για τον περιορισμό της διασποράς του κοροναϊού.

Περισσότερα...

Tην προμήθεια του λογισμικού λογοκλοπής Turnitin Originality Check και τη διάθεσή του σε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα από τις αρχές Ιουνίου 2020 και για διάστημα 2 ετών ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Περισσότερα...

Ακολουθώντας τα μέτρα που προβλέπονται ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων ξεκινά και πάλι τις δραστηριότητές του.

Περισσότερα...

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα βρέφη – νήπια αλλά και στους εργαζόμενους των σταθμών μας ξεκίνησε σήμερα η λειτουργία των  Παιδικών και Βρεφονηπιακών  σταθμών  του Ν.Π.Δ.Δ. Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. Δήμου Ιωαννιτών, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας σύμφωνα με  τις οδηγίες και τις εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών και του ΕΟΔΥ.

Περισσότερα...

Ο Δήμος Αρταίων καλεί όλους τους πολίτες, μικρούς και μεγάλους, την Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα, «Παγκόσμια Ήμερα Ποδηλάτου», σε μια βόλτα με ποδήλατο τους, στους δρόμους της πόλης.

Περισσότερα...

ΒΙΝΤΕΟ- Ο Φώτης Πάσσος ασχολείται με κινηματογραφικές παραγωγές. Σε ένα καταπληκτικό βίντεο –σαν κινηματογραφική ταινία- κατέγραψε και μοιράζεται με όλους μας μοναδικές εικόνες της Ηπείρου.

Περισσότερα...

Εξαιρετικά σημαντικά και ενδιαφέροντα στοιχεία για τα τροχαία ατυχήματα στην Ήπειρο τα τελευταία δέκα χρόνια αλλά και τις οικονομικές τους επιπτώσεις συγκέντρωσε, ανέλυσε και παρουσίασε στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος που παρακολούθησε ο υποδιοικητής της Τροχαίας Ιωαννίνων Γρηγόρης Καρράς. Πρόκειται για έναν από τους έμπειρους αξιωματικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης που ολοκλήρωσε με επιτυχία το μεταπτυχιακό του στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με επιβλέποντα καθηγητή τον κ. Χαρίλαο Ναξάκη. Η Ήπειρος στη δεκαετία 2009- 2019 έχασε σε τροχαία ένα ολόκληρο χωριό.

Περισσότερα...

«Από την 1η Ιουλίου 2021 όλα τα πλαστικά μίας χρήσης θα αποσυρθούν», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης από την παραλία του Σχινιά, εγκαινιάζοντας, σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη την εκστρατεία «Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μίας Χρήσης».

Περισσότερα...

Στην Ήπειρο τον αποκαλούν «κουκάλογο» γιατί ο λαϊκός μύθος τον θέλει να κουβαλάει στην πλάτη του τον ...τεμπέλη κούκο, στη Θεσσαλία «χελωνά», στη Μακεδονία «τυροκόμο», στη Στερεά Ελλάδα «ασπρογέρακο» και στη Θράκη «άκμπαμπα». Με καταγεγραμμένα στην Ελλάδα, 21 ονόματα, ο ασπροπάρης αποτέλεσε το αντικείμενο εθνογραφικής μελέτης που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο προγράμματος LIFE από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

Περισσότερα...