Πρώτο βραβείο για το 7ο Λύκειο!

ΠΑΙΔΕΙΑ

Η ομάδα του 7ου Γενικού Λυκείου Ιωαννίνων και συγκεκριμένα οι μαθητές της Β΄ Λυκείου Ελευθερία Βλάχου, Αλεξάνδρα Πλιακοπάνου και Φώτης Σουτόπουλος, ήταν αυτή που, μεταξύ έξη 3-μελών ομάδων μαθητών Λυκείων της πόλης, διακρίθηκαν στον διαγωνισμό πειραμάτων Φυσικών Επιστημών EUSO 2019,που διεξάγει το ΕΚΦΕ Ιωαννίνων, και απέσπασαν το 1ο βραβείο.

Στις 26/1/2019 η ομάδα αυτή θα εκπροσωπήσει το σχολείο της και την πόλη των Ιωαννίνων στον Πανελλήνιο διαγωνισμό πειραμάτων Φυσικών Επιστημών Βορείου Ελλάδος EUSO 2019(στην πόλη των Σερρών) έναντι ομάδων που βραβεύτηκαν σε αντίστοιχους διαγωνισμούς άλλων πόλεων της Β. Ελλάδος.

Αν η ομάδα του 7ου ΓΕΛ βραβευθεί και σ΄ αυτόν τον διαγωνισμό, θα είναι η μία από τις δυο ομάδες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον Πανευρωπαϊκό EUSO 2019 που θα γίνει στην Αλμάντα της Πορτογαλίας τον Μάιο του 2019 (η άλλη ομάδα θα προέλθει από τον διαγωνισμό της Αθήνας).

Το 2ο και το 3ο βραβείο στον διαγωνισμό των Ιωαννίνων απέσπασαν ομάδες μαθητών του 5ου ΓΕΛ (Παλλάς Σωκράτης, Μάνου Μάρθα, Παπαναστασίου Χρήστος) και του ΓΕΛ Ζωσιμαίας Σχολής (Γκρέστα Αγάπη, Δαμιανίδης Αλέξανδρος, Κανδρέλη Παρασκευή) αντίστοιχα.