Χρηματικά βραβεία στους 37 αριστούχους

ΠΑΙΔΕΙΑ

Τους 37 αριστούχους αποφοίτους από τα Λύκεια των Νομών Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας και Λευκάδας βράβευσε η Eurobank σε ειδική εκδήλωση στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που αποτελεί το μακροβιότερο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, με 16 συνεχή χρόνια λειτουργίας και προσφοράς.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον αριστούχο απόφοιτο που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης (πάνω από 18.000) στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.800 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.  Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

Οι 37 αριστούχοι που βραβεύθηκαν συγκέντρωσαν από 18.002 έως 19.430 μόρια. Εξ αυτών, 16 μαθητές εισήχθησαν σε Ανθρωπιστικές-Νομικές-Κοινωνικές Σχολές, 16 σε Ιατρικές Σχολές και Σχολές Επιστημών Υγείας, 4 σε Θετικές/Πολυτεχνικές Σχολές και ένας σε Σχολή Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής.

Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν σε έξι Λύκεια από τα οποία αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού.

Συγκεκριμένα, στο Νομό Ιωαννίνων βραβεύθηκε το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων «Δωδωναία Εκπαιδευτήρια» και είναι η 4η φορά που το συγκεκριμένο Λύκειο βραβεύεται στα 16 χρόνια του Προγράμματος.

Στο Νομό Θεσπρωτίας, το 2ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας που βραβεύεται για 2η φορά.

Στο Νομό Άρτας, το 1ο Γενικό Λύκειο Άρτας απέσπασε για 5η χρονιά το βραβείο για τον αριστούχο με την υψηλότερη επίδοση στο Νομό. 

Στο Νομό Πρέβεζας το 1ο Γενικό Λύκειο Πρέβεζας, απέσπασε για 9η χρονιά την ίδια διάκριση, μετρώντας εννέα αποφοίτους που αρίστευσαν στη διάρκεια του Προγράμματος.

Στο Νομό Λευκάδας το 1ο Γενικό Λύκειο Λευκάδας που βραβεύτηκε για 7η χρονιά Στο Νομό Κέρκυρας το 2ο ΕΠΑΛ Κέρκυρας που απέσπασε για πρώτη φορά την τιμητική διάκριση.

Στην ομιλία του, ο Επικεφαλής Τομέα Δικτύου Καταστημάτων Κέντρου Αθήνας & Δυτικής Ελλάδας, Δημήτρης Παπαγεωργόπουλος, τόνισε ότι:«Για τη Eurobank η έμπρακτη στήριξη της νέας γενιάς που προσπαθεί και προοδεύει είναι πρωταρχική επιλογή υψηλής σημασίας και συμβολισμού που διαφυλάσσει το μέλλον και τις προοπτικές της χώρας. Καμία κοινωνία, δεν έχει μέλλον αν δεν ενισχύει τις προοπτικές ανάπτυξης και προόδου των νέων που αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο προόδου της χώρας μας. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς διότι σε αυτά τα 16 χρόνια που υλοποιούμε το πρόγραμμα επιβράβευσης αριστούχων μαθητών διαπιστώνουμε πως τα νέα παιδιά παρά τις δυσκολίες δεν έχουν σταματήσει να πασχίζουν για να αναδειχθούν στο στίβο της γνώσης. Η προσπάθεια αυτών των παιδιών είναι για την Τράπεζα το πιο σημαντικό κεφάλαιο αισιοδοξίας και αποτελεί κινητήριο δύναμη προκειμένου να συνεχίσουμε να επενδύουμε όχι μόνο στον τομέα της Παιδείας αλλά και στους τομείς της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Πατέρας Ηλίας Σέπερης,ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Κωνσταντίνος Ντέτσικας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ηπείρου Περικλής Βασιλάκης,  ο Αντιδήμαρχος Ιωαννιτών Γεώργιος Βίνης, ο πρώην αντιδήμαρχος Αρταίων για θέματα Πολιτισμού, Τουρισμού, Απασχόλησης και αρμόδιος για Εποπτεία και Συντονισμό Θεμάτων Τουριστικής Ανάπτυξης και Αξιοποίησης του Αμβρακικού Κόλπου Κωνσταντίνος Χαραχλιάς, ο Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για θέματα Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Σταύρος Νικολόπουλος, η Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου Αγγελική Φωτεινού, και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και της εκπαιδευτικής κοινότητας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης και πολλοί παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.