Grid List

Τέλος και επίσημα ουσιαστικά πήρε το σχέδιο για ανάπλαση της μαύρης πλατείας με βάση τα αποτελέσματα του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που είχε γίνει από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Περισσότερα...

Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Ζαγορίου Νομού Ιωαννίνων σε επίπεδα υγειονομικής περίθαλψης, αναδεικνύει στο Υπουργείο Υγείας και διεκδικεί μέτρα και συγκεκριμένες παρεμβάσεις, η Βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα.

Περισσότερα...

Με επιστολή του προς την Πρόεδρο Πρωτοδικών Ιωαννίνων Ιωάννα Πάλλα ο βουλευτής του νομού Γιώργος Αμυράς, ζητά την άμεση αποκατάσταση της δυσλειτουργίας του Ειρηνοδικείου Κόνιτσας λόγω απουσίας του Ειρηνοδίκη που είχε ως αποτέλεσμα την ατέρμονη ταλαιπωρία των κατοίκων της περιοχής στην προσπάθειά τους να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες του Κτηματολογίου.

Περισσότερα...

Από την Δευτέρα 16 του μήνα τίθεται σε εφαρμογή το εορταστικό ωράριο του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων το οποίο θα είναι σε εφαρμογή μέχρι και τις 2 Ιανουαρίου.

Περισσότερα...

«Όλα είναι φήμες…» Αυτό ισχυρίστηκε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, σχετικά με το προσφυγικό και την μετατροπή του στρατοπέδου Κονκουρή σε δομή φιλοξενίας προσφύγων.

Περισσότερα...

Οι γιορτές πλησιάζουν και το διάστημα αυτό πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις για την ενίσχυση σωματείων, συλλόγων και άλλων.

Περισσότερα...

Σε ρυθμούς εκλογών κινούνται οι Οικονομολόγοι καθώς την Κυριακή 15 του μήνα προσέρχονται στις κάλπες για την ανάδειξη τοπικών διοικήσεων και κεντρικών οργάνων.

Περισσότερα...

Δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου… Και ο χειμώνας είναι εδώ! Το τελευταίο βαρομετρικό έφερε βροχές σε όλη την Ήπειρο έφερε όμως και τα πρώτα χιόνια στα ορεινά!

Περισσότερα...

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημαντική επιστημονική ημερίδα με θέμα “Επίκτητος και Ελευθερία” που θα πραγματοποιηθεί στην Πρέβεζα την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου και ώρα 11.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου (πρώην ΟΑΣΗ).

Περισσότερα...

Με Κοινή  Υπουργική  Απόφαση την οποία υπογράφουν ο  Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Αδωνις Γεωργιάδης  ,Υποδομών και Μεταφορών κ .Αχιλλέας Καραμανλής  και ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Γεώργιος Ζαββός , οριοθετούνται οι περιοχές της Πρέβεζας. που επλήγησαν από το σεισμό της 5ης Φεβρουαρίου 2019 και χορηγείται στεγαστική συνδρομή για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια.

Περισσότερα...

Τη δυνατότητα να ρυθμίσουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε δόσεις απαλλασσόμενοι κατά ποσοστό από τόκους και πρόστιμα έχουν ιδιώτες, οργανισμοί και φορείς με χρέη προς την ΔΕΥΑΙ.

Περισσότερα...

Τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Περισσότερα...

Σε 24 έως 48 μηνιαίες δόσεις θα μπορούν να ρυθμίζονται από την 1η-1-2020 όλα τα χρέη από πρόστιμα της τροχαίας, του δήμου ή της πολεοδομίας τα οποία μεταφέρονται και βεβαιώνονται στις Δ.Ο.Υ., όλα τα πρόστιμα που επιβάλλονται μετά από φορολογικούς και τελωνειακούς ελέγχους καθώς επίσης και όλες οι οφειλές από φόρους κληρονομιάς.

Περισσότερα...

Η ερχόμενη Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου είναι η τελευταία ημέρα για την ετήσια απογραφή του ζωικού κεφαλαίου (αιγοπροβάτων)  για το έτος 2019.

Περισσότερα...

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το κλείσιμο της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΟΠΕΚΑ για το επίδομα παιδιού 2019.

Περισσότερα...

Ζάλη έχει προκαλέσει στους Έλληνες αποσταγματοποιούς η επικείμενη αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο τσίπουρο, εκτινάσσοντας την τιμή του στα 15-16 ευρώ ανά φιάλη 700ml από 10,9 ευρώ που είναι σήμερα.

Περισσότερα...

Μια ξεχωριστή γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 το απόγευμα, στους χώρους του Πανηπειρωτικού Σταδίου Ιωαννίνων.

Περισσότερα...

Τους προστάτες του Πυροσβεστικού Σώματος, Τρεις Παίδες εν Καμίνω, θα τιμήσει και στα Γιάννινα η Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Τρίτη 17 του μήνα.

Περισσότερα...

Δύο εβδομάδες απομένουν για τα Χριστούγεννα και το γιορτινό θεματικό πάρκο των Ιωαννίνων, το «Δάσος των Ευχών» που ήδη κερδίζει σχόλια ικανοποίησης από τους επισκέπτες και τις επισκέπτριες κάθε ηλικίας, συνεχίζει ακάθεκτο.

Περισσότερα...

Την διαμαρτυρία τους για την αναβολή του Φεστιβάλ «Η πόλη μας στη σκηνή» από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων εκφράζουν με γραπτή τους ανακοίνωση ηθοποιοί της πόλης.

Περισσότερα...

Σε έντονο καθοδικό ρυθμό μείωσης του πληθυσμού της βρίσκεται η Ελλάδα από το 2011, οπότε και καταγράφηκε αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων για πρώτη φορά μετά την περίοδο της Κατοχής του 1944.

Περισσότερα...

Με μία σειρά αποφάσεών του, το ΣτΕ έκρινε νόμιμα τα στοιχεία των πολιτών που προβλέπεται να περιέχουν οι νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες, που θα διαθέτουν ηλεκτρονικό τσιπάκι («RFID chip»). Αντίθετα, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι δεν μπορεί να αποθηκεύονται τα στοιχεία που απαιτούνται για τις Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης- εάν τελικά αποφασιστεί να εμπεριέχονται στο τσιπάκι- καθώς αυτό είναι παράνομο.

Περισσότερα...

Πολλοί συνδρομητές σπάνια καταφέρνουν να «πιάσουν» τις ταχύτητες σύνδεσης στον ίντερνετ, κυρίως από σταθερά δίκτυα, τις οποίες έχουν συµφωνήσει µε τους παρόχους τους, δεδοµένου ότι εξακολουθούν να καταγράφονται σηµαντικές αποκλίσεις µεταξύ των ονοµαστικών και των πραγµατικών ταχυτήτων.

Περισσότερα...

Το κινητό τηλέφωνο είναι ένα χρήσιμο εργαλείο της καθημερινότητας. Ωστόσο τι συμβαίνει όταν η χρήση του, ειδικότερα από τους νέους, καταλήγει τελικά σε εθισμό;

Περισσότερα...