Grid List

Ένα ακόμα βήμα προς την κανονικότητα, καθώς επαναλειτουργεί η εστίαση και σε εσωτερικούς χώρους αλλά και στα εστιατόρια των ξενοδοχείων.

Περισσότερα...

Σε περιοχή της Θεσσαλονίκης επιχείρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ύστερα από αξιοποίηση κατάλληλων πληροφοριών.

Περισσότερα...

Επιχείρηση της Πυροσβεστικής χρειάστηκε για την απομάκρυνση φιδιού που… αναζήτησε καταφύγιο μέσα σε γραφείο, σε κεντρικό σημείο της πόλης των Ιωαννίνων.

Περισσότερα...

4.240 παραβάσεις βεβαιώθηκαν από τις υπηρεσίες της Τροχαίας σε ολόκληρη την Ήπειρο κατά την διάρκεια του Μαΐου.

Περισσότερα...

Το φως για την υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων με γρήγορες και απλές διαδικασίες ανάβει σε δεκάδες δήμους ανά την Ελλάδα το Υπουργείο Εσωτερικών.

Περισσότερα...

Εν αναμονή αποφάσεων φαίνεται ότι βρίσκεται η ΥΠΕ για την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας στις τουριστικές περιοχές της Ηπείρου.

Περισσότερα...

Την θεσμοθέτηση κινήτρων για την εγκατάσταση παραγωγικών μονάδων στους Νομούς της Δυτικής Μακεδονίας και της Αρκαδίας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός με σημαντική μείωση φόρων και άλλων βαρών.

Περισσότερα...

Αν και αρχικά κάναμε όνειρα για ένα μεγάλο Κλειστό Γυμναστήριο στα Γιάννινα αυτά θα παραμείνουν όνειρα!

Περισσότερα...

Στη ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων παραλιών προχωρά ο Δήμος Πάργας. Ναυαγοσώστες θα υπάρχουν στην παραλία της Λούτσας, στο Λύχνο, στον Βάλτο και την Αμμουδιά.

Περισσότερα...

Κάτοικος της περιοχής ήταν αυτός που εντόπισε το πέρασμα της Καρέτα- Καρέτα από τις εκβολές του Αχέροντα και ενημέρωσε τον Φορέα Διαχείρισης.

Περισσότερα...

Ο Περιφερειάρχης προειδοποίησε επίσης ότι φέτος μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο υδρολογικό καλοκαίρι, καθώς ήδη υποβάλλονται αιτήματα για ύδρευση οικισμών και κτηνοτροφικών μονάδων.

Περισσότερα...

Την δημοπράτηση τριών νέων οδικών έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.

Περισσότερα...

Με σκοπό την αναζωογόνηση του κλάδου του Τουρισμού, η κυβέρνηση τρέχει, μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» για την υπαγωγή στο οποίο θα πρέπει να πληρούνται συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια. Θα απευθύνεται σε 250.000 δικαιούχους και σε αυτό θα μπορούν να συμμετέχουν ξενοδοχεία και ταξιδιωτικά γραφεία.

Περισσότερα...

Η νομοθεσία για την προστασία των αγροτικών προιόντων ΠΟΠ, μεταξύ των οποίων η φέτα, αυστηροποιείται.

Περισσότερα...

Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) συνυπέγραψε την «Πράσινη Συμφωνία» για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, που παρουσιάστηκε το πρωί από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σε ειδική εκδήλωση, στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων.

Περισσότερα...

Από τη Δευτέρα 22 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου θα καταβληθούν οι συντάξεις Ιουλίου 2020 στους δικαιούχους.

Περισσότερα...

Για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία την εποχή του κορονοϊού μιλησε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Περισσότερα...

Το θερινό σινεμά επιστρέφει. Με όλα τα μέτρα και τους κανόνες που προβλέπονται. Στον αύλειο χώρο του Παλιών Σφαγείων οι προετοιμασίες ολοκληρώνονται.

Περισσότερα...

Το πρόγραμμα βάση του οποίου θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί στο Δήμο Ιωαννιτών τη νέα βδομάδα ανακοίνωσε ο ΟΚΠΑΠΑ.

Περισσότερα...

Μπορεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο να μεταφέρθηκαν, λόγω κορωνοϊού, στο 2021, ωστόσο, οι αθλητές της Κωπηλασίας που έχουν βάλει στόχο να λάβουν μέρος σ’ αυτούς προπονούνται ήδη εντατικά στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά ώστε να καλύψουν το χαμένο έδαφος που δημιούργησε η καραντίνα.

Περισσότερα...

Ο Μάιος του 2020 ήταν ο πιο ζεστός που έχει καταγραφεί ποτέ στον πλανήτη, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή υπηρεσία Κοπέρνικος για την κλιματική αλλαγή, η οποία υπογράμμισε ότι σημειώθηκαν θερμοκρασίες πολύ πάνω από το κανονικό, κυρίως στην Αρκτική.

Περισσότερα...

Οι άνθρωποι με ομάδα αίματος Α+ διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο σε σχέση με τις άλλες ομάδες αίματος για ανεπάρκεια πνευμόνων και θάνατο λόγω σοβαρής λοίμωξης από τη νόσο Covid-19.

Περισσότερα...

ΒΙΝΤΕΟ- Ο Φώτης Πάσσος ασχολείται με κινηματογραφικές παραγωγές. Σε ένα καταπληκτικό βίντεο –σαν κινηματογραφική ταινία- κατέγραψε και μοιράζεται με όλους μας μοναδικές εικόνες της Ηπείρου.

Περισσότερα...

Εξαιρετικά σημαντικά και ενδιαφέροντα στοιχεία για τα τροχαία ατυχήματα στην Ήπειρο τα τελευταία δέκα χρόνια αλλά και τις οικονομικές τους επιπτώσεις συγκέντρωσε, ανέλυσε και παρουσίασε στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος που παρακολούθησε ο υποδιοικητής της Τροχαίας Ιωαννίνων Γρηγόρης Καρράς. Πρόκειται για έναν από τους έμπειρους αξιωματικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης που ολοκλήρωσε με επιτυχία το μεταπτυχιακό του στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με επιβλέποντα καθηγητή τον κ. Χαρίλαο Ναξάκη. Η Ήπειρος στη δεκαετία 2009- 2019 έχασε σε τροχαία ένα ολόκληρο χωριό.

Περισσότερα...