Την Διευθύντρια του Νίκου Κοτζιά βράβευσε ο Δήμος Ιωαννιτών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

bagena dimos

Την Γιαννιώτισα στην καταγωγή, Χριστίνα Βαγενά, Διευθύντρια του Ιδιαίτερου Γραφείου του Υπ. Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, βράβευσε ο Δήμος Ιωαννιτών έπειτα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας απένειμε στην κ. Βαγενά τιμητική διάκριση, τόσο για την απαράμιλλη συνεισφορά της στην προσπάθεια του Δήμου Ιωαννιτών να στηρίξει τις κοινωνικές δομές της περιοχής (παιδικά χωριά SOS), όσο και για την συνεισφορά της σε θέματα εξωστρέφειας και Διεθνών Σχέσεων, με στόχο την προβολή και την ανάδειξη των Ιωαννίνων ως αξιόλογο πολιτιστικό και τουριστικό προορισμό για τη χώρα.

Ο Δήμαρχος μίλησε για τη γνωριμία με την κ. Βαγενά, για την πολύτιμη βοήθεια που πρόσφερε και προσφέρει μέσα από τη θέση της στις προσπάθειες εξωστρέφειας του Δήμου και αναφέρθηκε στη συνεισφορά της για την πραγματοποίηση της έκθεσης της Γιαννιώτικης Αργυροχοΐας στη Ρωσία, «μια υπόθεση που την πήρε κυριολεκτικά επάνω της μόλις της μίλησα για την προσπάθεια μας», όπως είπε ο κ. Μπέγκας.

Ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Γκόγκος απένειμε την πλακέτα του επίτιμου μέλους του Πνευματικού Κέντρου στην κ. Βαγενά, κάνοντας λόγο για τη συνεργασία και τη συνεισφορά της στον τομέα του πολιτισμού.

Η κ. Βαγενά παρέλαβε την τιμητική διάκριση πολύ συγκινημένη, κατά-χειροκροτούμενη ανάμεσα σε φίλους, συγχωριανούς από τον τόπο καταγωγής, το Δροσοχώρι, και παλιές συμμαθήτριες από το σχολείο των Ιωαννίνων όπου φοίτησε.

«Είναι πολύ σημαντικό για μένα γιατί η βράβευση προέρχεται από την πόλη μου, από δω όπου έζησα τα σχολικά μου χρόνια. Έφυγα για πολλά χρόνια. Αλλά με την καρδιά μου δεν έφυγα ποτέ από δώ. Ο δεσμός μου μ’ αυτόν τον τόπο δεν διακόπηκε ποτέ, γιατί φέρω μέσα μου τον τόπο μου με περηφάνια», δήλωσε συγκινημένη η κ. Βαγενά.

{jathumbnail off}