Παραίτηση με αιχμές από τον Βασίλη Χήτο

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

XHTOSΠαρότι με τις πρώτες του δηλώσεις ο Βασίλης Χήτος απέκλειε και μάλιστα με κατηγορηματικό τρόπο κάθε ενδεχόμενο παραίτησης, τελικά αποφάσισε να εγκαταλείψει τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου.

Η δήλωσή του ήρθε την ημέρα που ουσιαστικά άνοιγε ο δρόμος για πρόωρες βουλευτικές εκλογές και η φράση του ότι δεν παραιτείται από την ευθύνη και την αγάπη του για την πόλη μπορεί να τύχει πολλών ερμηνειών.

Φυσικά οι επόμενες ημέρες θα δείξουν αν στις προθέσεις του κ. Χήτου είναι να διεκδικήσει μία θέση σε βουλευτικό ψηφοδέλτιο ή θα επιλέξει να μείνει εκτός δήμου για τα επόμενα πέντε περίπου χρόνια.

Στη δήλωσή του πάντως είναι σαφείς οι αιχμές που αφήνει για τη λειτουργία της παράταξής του και ειδικότερα για τον επικεφαλής της.

Αναλυτικά αναφέρει:

Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τον τόπο μας, που σήμερα κλιμακώνεται επικίνδυνα, αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι οτιδήποτε κάνουμε να έχει ουσία και να παράγει λύσεις. Να υπερασπιζόμαστε την αλήθεια, την αξία των θεσμών, με το θάρρος της γνώμης μας και την ευθύτητα της πράξης μας.

Με αυτές τις προτεραιότητες, με τη φόρτιση να προσφέρω όλες τις δυνάμεις μου στα Γιάννινα και την προσδοκία της ουσιαστικής αλλαγής στις νοοτροπίες που κρατάνε πίσω την πόλη μας, ζήτησα την ψήφο των συμπολιτών μου, στις δημοτικές εκλογές του περασμένου Μάιου.

Είχα την μεγάλη τιμή να λάβω την εμπιστοσύνη τους στη βάση συγκεκριμένων προτάσεων και διακηρύξεων.

Τιμώντας αυτή την εμπιστοσύνη και με δεδομένο ότι διαπίστωσα ότι η αλλαγή νοοτροπίας, -που σημαίνει πρωτίστως τη βούληση και την ελευθερία της γνώμης για το καλό της πόλης και όχι την άνευ όρων παραταξιακή πειθαρχία σε παιγνίδια εξουσιομανίας, – δεν δρομολογείται, παραιτούμαι από τη θέση του δημοτικού συμβούλου.

Παραιτούμαι, γιατί οι συνθήκες δεν μου επιτρέπουν να είμαι χρήσιμος σε αυτό το ρόλο.

Δεν παραιτούμαι, όμως, από την ευθύνη και την αγάπη μου για την πόλη μας, την οποία είμαι πάντα έτοιμος να υπηρετώ με όποιον τρόπο μπορώ.