Η προετοιμασία είχε ξεκινήσει μέρες πριν… Και μόλις έφτασε το βράδυ της Κυριακής οι τζαμάλες άναψαν κι όλη η πόλη μετατράπηκε σε μία μεγάλη αποκριάτικη γιορτή. Κάθε γειτονιά με την δική της φωτιά και χιλιάδες ντόπιοι κι επισκέπτες σε έναν περίπατο από συνοικία σε συνοικία κι από τζαμάλα σε τζαμάλα.. Μεζέδες, άφθονο κρασί και πολύ κέφι, συμπλήρωναν το αποκριάτικο παζλ.

Περισσότερα...

Από τα Τσερίτσανα, εκεί όπου οι «Άντρισσες» γυναίκες της περιοχής, έγραψαν την δική τους σελίδα το 1912-13 ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια των Ιωαννίνων. Τις γυναίκες που αψήφησαν τους κινδύνους και συνέχισαν την παράδοση που χρόνια πριν είχε γράψει το Σούλι, τίμησαν ο Δήμος Δωδώνης σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τσεριτσάνων.

Περισσότερα...

Με αρκετό κρύο και όλα τα ορεινά χωριά να είναι ντυμένα στα λευκά, η Ήπειρος ετοιμάζεται για το εορταστικό τριήμερο της Αποκριάς. Τζαμάλες, καρναβάλια, παραδοσιακά έθιμα, μετατρέπουν κάθε γωνιά του τόπου μας σε έναν ιδανικό προορισμό για τις ημέρες αυτές. Ο καιρός θα είναι σύμμαχος των αποκριάτικων εκδηλώσεων και της εξόδου καθώς σε γενικές γραμμές δεν αναμένονται έντονα φαινόμενα. Φυσικά μετά τις χιονοπτώσεις των προηγούμενων ημερών, δίνεται η ευκαιρία σε πολλούς να συνδυάσουν το πέταγμα του χαρταετού με τα χειμερινά σπόρ!!!

Περισσότερα...

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 105 ετών από την απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων και της συμπλήρωσης 25 χρόνων από την ένταξη του άρματος LEOPARD (LEO1A5) στη στρατιωτική υπηρεσία, η 8η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία θα πραγματοποιήσει στατική έκθεση επετειακού άρματος σε χώρο παρακείμενο του Στρατηγείου.

Περισσότερα...

Ο Δήμος Δωδώνης, η Τοπική Κοινότητα και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τσεριτσάνων διοργανώνουν την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018 εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τις "Άντρισσες Γυναίκες των Τσεριτσάνων".

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...