Grid List

Την Δευτέρα «κληρώνει» για τον δρόμο Ιωαννίνων Κακαβιάς. Η πρόθεση του Υπουργείου Υποδομών να προχωρήσει στην κατασκευή ενός δίιχνου άξονα έχει κινητοποιήσει τους Ηπειρώτες και για πρώτη φορά εδώ και αρκετά χρόνια δημιουργήθηκε ένα μέτωπο διεκδίκησης.

Περισσότερα...

Στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας και με αφορμή την δημιουργία Κέντρου Μεταναστών ακούστηκαν αρκετά για τους μετανάστες που ήδη βρίσκονται στην περιοχή.

Περισσότερα...

Ότι φέτος ο χειμώνας είναι διαφορετικός το έχουμε διαπιστώσει όλοι. Στην περιοχή μας δε χαρακτηρίζεται μέχρι τώρα και για την ανομβρία.

Περισσότερα...

Παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης γίνεται η εκδήλωση για τον αγρότη της χρονιάς που φιλοξενείται στα Γιάννινα.

Περισσότερα...

Τα οικόπεδα που είχε παραχωρήσει στο πρώην ΤΕΙ ζητά πίσω ο Δήμος Ηγουμενίτσας. Αυτό που προκαλεί την αντίδραση αυτή είναι η απόφαση να μην λειτουργήσει Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην πόλη.

Περισσότερα...

Με 163 «ΝΑΙ» και 121 «ΟΧΙ» σε σύνολο 284 παρόντων πέρασε από τη Βουλή ο νέος εκλογικός νόμος.

Περισσότερα...

Στους δρόμους, ακόμη και τους αστικούς, καταγράφονται καθημερινά διάφορες οδηγικές συμπεριφορές!

Περισσότερα...

Την 1η Σεπτεμβρίου του 2019 είχε γίνει η θεμελίωση Ιερού Ναού του Οσίου Παϊσίου στην Κιάφα.

Περισσότερα...

Aπό αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων, συνελήφθησαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, δύο ημεδαποί, ηλικίας 51 και 31 ετών, ως ιδιοκτήτης και προσωρινά υπεύθυνος λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αντίστοιχα, για ηχορύπανση.

Περισσότερα...

Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ κάνει γνωστό ότι για τις ανάγκες εκτέλεσης εργασιών 3ης Δομικής Επιθεώρησης εντός της υποθαλάσσια σήραγγα Ακτίου-Πρέβεζας, θα πραγματοποιηθούν αποκλεισμοί λωρίδων.

Περισσότερα...

Όχι είπε για δεύτερη φορά, μέσα σε λίγες μέρες το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας για την δημιουργία δομής προσφύγων στο Χανόπουλο, όπως είχε ανακοινωθεί μετά την σύσκεψη στην Αθήνα από τους αρμόδιους υπουργούς.

Περισσότερα...

Την  ευθύνη των υπηρεσιακών παραγόντων που διαχρονικά χειρίστηκαν το θέμα της κατασκευής  του οδικού άξονα Ιόνιας – Κακαβιάς ανέδειξε για άλλη μία φορά ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος. 

Περισσότερα...

Με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου συναντήθηκε το πρωί του Σαββάτου ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η βουλευτής Μαρία Κεφάλα και οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Αρλέτος, Γιάννης Αιβατίδης, Γιάννης Λυκογιώργος και Αριστείδης Παππάς.

Περισσότερα...

Τη Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου θα ολοκληρωθεί η καταβολή συντάξεων του Φεβρουαρίου του 2020.

Περισσότερα...

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, υπέγραψε δύο αποφάσεις που αφορούν στη διαδικασία αναστολής της επιβολής Φόρου Προστιθέμενης Αξίας στα ακίνητα για τρία έτη, μέχρι το τέλος του 2022.

Περισσότερα...

Eνα νέο «πιλοτικό πρόγραμμα υποστήριξης επιχειρηματικών σχεδίων άνεργων νέων, ηλικίας από 18 έως 29 ετών» θα τεθεί σε εφαρμογή από τον ΟΑΕΔ τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020.

Περισσότερα...

Αντιπροσωπείες της Λέσχης Λάιονς Ιωαννίνων, "Σελλοί" (η Πρόεδρος Ελένη Παγκρατίου και η Αντιπρόεδρος Μαίρη Καρπούζη) και του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ιωαννίνων, "Διώνη" (η Διευθύντρια Προγραμμάτων Αλλέγρα Μάτσα και το μέλος του ΔΣ Κίτσα Δούβαλη), παρέδωσαν στην Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ) Ιωαννίνων κ. Νατάσσα Μπέγκα, επιταγή με τα έσοδα από την εκδήλωση "Δείπνο στο Σκοτάδι" την οποία συνδιοργάνωσαν το Δεκέμβριο στα Ιωάννινα με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία "Με Άλλα Μάτια". 

Περισσότερα...

Μια ακόμη μοναδική εμπειρία έζησαν γονείς και αθλητές της ακαδημίας Ντούγιας.

Περισσότερα...

Ήπειρο θα γεμίσει την ερχόμενη Κυριακή το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας διοργανώνει την κορυφαία εκδήλωση του απόδημου ηπειρωτισμού.

Περισσότερα...

Εκδήλωση Μνήμης για το ολοκαύτωμα των Εβραίων θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, στις οκτώ το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών.

Περισσότερα...

Στη δημιουργία ενός χάρτη επικινδυνότητας που θα περιλαμβάνει όλους τους δρόμους – «παγίδες», στους οποίους καταγράφεται το μεγαλύτερο ποσοστό των τροχαίων ατυχημάτων αλλά θα περιέχει και συστάσεις προς τις οικείες Περιφέρειες για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας προχωρούν από κοινού το υπουργείο Μεταφορών, το Εθνικό Κέντρο ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης/ Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ) και οι «Ελληνικές  Υποδομές και Οδοί με Διόδια» (HELLASTRON).

Περισσότερα...

Η βελτίωση της συνύπαρξης ανθρώπου και αρκούδας στα εθνικά πάρκα ήταν το θέμα της συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου LIFE ARCPROM .

Περισσότερα...

 Όγδοος Πρόεδρος της Μεταπολιτευτικής Ελληνικής Δημοκρατίας πρόκειται να είναι η κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου -και η πρώτη γυναίκα φυσικά-. Τρεις διατελέσαντες Πρόεδροι (Κωνσταντίνος Καραμανλής, Κωστής Στεφανόπουλος και Κάρολος Παπούλιας) είχαν την ευκαιρία και μιας δεύτερης θητείας, ενώ στο σχεδόν μισό αιώνα αδιατάρακτου κοινοβουλευτικού βίου κάποιες από τις Προεδρικές εκλογές ήταν συναινετικές -όπως προδίδει και ο αριθμός των βουλευτών που ψήφισαν υπέρ του προτεινόμενου από την πλειοψηφία προσώπου-, σε κάποιες άλλες όμως αποτυπώθηκε το εκρηκτικό πολιτικό κλίμα της εποχής.

Περισσότερα...

Επιστήμονες ανακάλυψαν ποιο είναι το μυστικό των δέντρων γκίγκο, που τους επιτρέπει να ζουν για πάνω από 1.000 χρόνια.

Περισσότερα...