Μια καινοτόμα πρόταση για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων καταθέτει ο Καθηγητής Παθολογίας Μωυσής Ελισάφ. Λίγο πριν ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Ιωαννιτών, ο κ. Ελισάφ, έχει ήδη επεξεργαστεί προτάσεις για σοβαρά ζητήματα της περιοχής. Το πρόβλημα με τα αδέσποτα είναι υπαρκτό και κατά διαστήματα λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις. Δεν είναι λίγες άλλωστε οι επιθέσεις που έχουν σημειωθεί και οι τραυματισμοί συμπολιτών. Η πρόταση που αναπτύσσει ο κ. Ελισάφ έχει ως βασικό άξονα την λειτουργία καταφυγίου για μόνιμη φιλοξενία των αδέσποτων.. Ενός καταφυγίου που θα μπορούσε να λειτουργεί και ως πρότυπο θεματικό πάρκο.

Περισσότερα...

Γενναία χρηματοδότηση της Περιφέρειας Ηπείρου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Epiruspost, από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης εγκρίθηκε πίστωση 15 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να προχωρήσει τα έργα αποκατάστασης ζημιών από ττα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή κατά την διάρκεια του περασμένου χειμώνα.

Περισσότερα...

Στην απομάκρυνση ενός νεκρού πλατάνου στην παραλίμνιο περιοχή των Ιωαννίνων προχώρησε το πρωί της Παρασκευής το τμήμα Πρασίνου του Δήμου Ιωαννιτών, τόσο για λόγους επικινδυνότητας όσο και για να εξεταστεί η πιθανότητα προσβολής του από τη νόσο των πλατάνων.

Περισσότερα...

Λύση από την Περιφέρεια Ηπείρου δόθηκε σε ένα τεράστιο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι Δήμοι. Πρόκειται για το επιπλέον κόστος που θα προκαλέσει η μεταφορά των απορριμμάτων στη μονάδα επεξεργασίας και ο κίνδυνος να επέλθουν υπέρογκες αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν οι πολίτες. Το πρόβλημα είχε απασχολήσει κατ' επανάληψη τους Δήμους χωρίς ωστόσο να είχαν καταλήξει σε αποφάσεις. Έτσι το πρόβλημα ήταν ανοιχτό και ιδιαίτερα σοβαρό για τα αστικά κέντρα.

Περισσότερα...

Χτυπήματα κάτω από την μέση και μπαράζ δημοσιευμάτων έχει φέρει η κινητικότητα που αναπτύσσει η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Περιφερειάρχης ώστε να υπάρξει έλεγχος της αλυσίδας «εμπορία γάλακτος- παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων».

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...