Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφέρειας Ηπείρου, με αφορμή την εμφάνιση κρούσματος Οζώδους Δερματίτιδας των Βοοειδών στην περιοχή της Αδριανούπολης στην Τουρκία ενημερώνει τους βοοτρόφους της Περιφέρειας Ηπείρου να φροντίσουν για τον άμεσο εμβολιασμό των βοοειδών τους.

Περισσότερα...

Το θέμα της εκτεταμένης ακαρπίας στις καλλιέργειες εσπεριδοειδών και ακτινιδίων που παρατηρείται φέτος σε ολόκληρη την Άρτα και την  Ήπειρο επισήμανε στον αρμόδιο Υπουργό ο Γιώργος Στύλιος.

Περισσότερα...

Μετά από μία μαραθώνια σύσκεψη έγινε η Διεπαγγελματική Φέτας.. Μία και εθνική, στην οποία δίνουν το παρόν παραγωγοί και βιομηχανίες. Όλες οι πλευρές συμφώνησαν στην συνεδρίαση που έγινε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην κατάθεση ενός κοινού φακέλου.

Περισσότερα...

Φως στις διαδρομές που ακολουθεί η αθρόα εισαγωγή γάλακτος έριξε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης με στοιχεία τα οποία έδωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου. Οι εισαγωγές γάλακτος, αποτελούν αφενός "κοινό μυστικό" και αφετέρου πλήγμα για την ελληνική κτηνοτροφία που θέτει σε κίνδυνο και το εθνικό μας τυρί, την φέτα! Το πρόβλημα αν και γνωστό, μέχρι σήμερα δεν αντιμετωπίζεται με ουσιαστικό τρόπο.

Περισσότερα...

Και η πρώτη ομάδα παραγωγών στο Νομό Ιωαννίνων έγινε πράξη. Πρόκειται για την ομάδα προβατοτρόφων, αιγοτρόφων και αγελαδοτρόφων του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...