Ημερίδα με θέμα «Επίκαιρα Νοσήματα των Χοίρων», διοργάνωσε στη Φιλιππιάδα η Περιφέρεια Ηπείρου. Σκοπός της ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων σχετικά με την Αφρικανική Πανώλη των χοίρων.

Περισσότερα...

Η ένταξη δύο ακόμη προτάσεων δήμων, που είχαν κριθεί ως επιλαχούσες στην πρόσκληση: Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης» θα καταστεί δυνατή μετά από επικοινωνία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπο Κασίμη.

Περισσότερα...

Προειδοποιητικές βολές από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου προς βιομηχανία που δραστηριοποιείται στον τομέα των γαλακτομικών και έσπευσε να ρίξει και άλλο τις τιμές προς τους παραγωγούς.. Ο Περιφερειάρχης δεν την κατονόμασε ωστόσο για τον κτηνοτροφικό κόσμο αποτελεί "κοινό μυστικό". Τα προβλήματα στον πρωτογενή τομέα είναι σοβαρά με μεγαλύτερο αυτό το διάστημα τις τιμές στο γάλα οι οποίες κατρακυλούν. Αποτέλεσμα είναι οι κτηνοτρόφοι να απειλούνται με αφανισμό..

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...