Να προστατεύσουν τη φέτα ως ελληνικό Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) στις συμφωνίες της ΕΕ με τον Καναδά (CETA και 15 χώρες της Νότιας Αφρικής (SADC) επιδιώκει η Ένωση «Όμιλος Φίλων Φέτας», που ιδρύθηκε γι' αυτό το σκοπό.

Περισσότερα...

"Ο σχεδιασμός ενός διαφορετικού μοντέλου ανάπτυξης φέρει ως υποχρέωση την αξιοπρεπή εργασία" επεσήμανε η υπουργός Εργασίας , Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στο 9ο Περιφερειακό Συνέδριο της Πάτρας για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση.

Περισσότερα...

Ένα βήμα πριν το Ευρωπαικό Δικαστήριο βρίσκονται Βουλγαρία και Δανία, καθώς η Κομισιόν τους δίνει διορία δύο μηνών προκειμένου να συμμορφωθούν με τη χρήση του όρου "φέτα" στην παραγωγή και την εμπορία λευκών τυριών. Η Βουλγαρία εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τη νομοθεσία προ της ένταξής της στην Κοινότητα ενώ η Δανία δεν εμποδίζει την παράνομη χρήση της προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης από μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες.

Περισσότερα...

«Μετά την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης θα γίνει η κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο κρασί», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου στην εκδήλωση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΕ).

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...