TEDxΙδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν οι Γιαννιώτες στην προεγγραφή για την παρακολούθηση του TEDxIoanninaLive, που θα διοργανωθεί στα Γιάννενα την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου.

Μέσα σε δύο ώρες συμπληρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός, ενώ θα υπάρξει και κλήρωση, μεταξύ των θέσεων αναμονής που θα δημιουργηθούν από την εγγραφή στο σύστημα μέχρι την Κυριακή 19/2, για τις υπόλοιπες διαθέσιμες θέσεις.

Περισσότερα...

ASYRMATOΜε συγκεκριμένο σχέδιο και πρόγραμμα ο Δήμος Ιωαννιτών επεκτείνει και ενοποιεί λειτουργικά, το ασύρματο δίκτυο κορμού, με στόχο να καλυφθεί ολόκληρο το λεκανοπέδιο.

Στην παρούσα λειτουργική κατάσταση το δίκτυο περιλαμβάνει ασύρματους κόμβους οι οποίοι βρίσκονται στα ακόλουθα σημεία: Κέντρο της πόλης, Λιθαρίτσια, Μώλος, Λιγγιάδες, Δρίσκο, Κατσικά, Ανατολή, Πέραμα, Νησί, Πέραμα, ΕΑΝΚΙ Λιμνοπούλα, Σπήλαιο Περάματος, Μάρμαρα, Σταυράκι, Πεδινή, Πλατεία Χατζή, Καστρίτσα, Δροσοχώρι, Δαφνούλα, Ηλιόκαλη, Πλατανιά, Ελληνικό, Κουτσελιό, Χαροκόπι κ.α.

Περισσότερα...

ANONYMOYSΗ ομάδα των χάκερ Anonymous ανέλαβε την ευθύνη για τις κυβερνοεπιθέσεις σε δικτυακούς τόπους της κυβέρνησης, σε «απάντηση στην εξέγερση του λαού στην Αθήνα», όπως αναφέρουν στο blog τους. Εκτός λειτουργίας βρέθηκαν οι δικτυακοί τόποι του Πρωθυπουργού, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της ΕΛ.ΑΣ και της Βουλής και το προσωπικό site του Ευάγγελου Βενιζέλου κι έπεται συνέχεια.

Περισσότερα...

ZAXARHΗ ζάχαρη είναι δηλητήριο και η πώλησή της πρέπει να ελεγχθεί νομοθετικά εξίσου αυστηρά με τα τσιγάρα και το αλκοόλ, υποστηρίζει ομάδα αμερικανών επιστημόνων.

Σε άρθρο τους που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Nature», γράφουν ότι τα τρόφιμα και τα ροφήματα με ζάχαρη ευθύνονται για νοσήματα, όπως η παχυσαρκία, η καρδιοπάθεια, ο καρκίνος και τα ηπατολογικά προβλήματα.

Υποστηρίζουν επίσης ότι η ζάχαρη συμβάλλει ετησίως στον θάνατο 35 εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο και ότι είναι τόσο επικίνδυνη, ώστε πρέπει να ελεγχθεί με φορολογία και νομοθετικές ρυθμίσεις.

Περισσότερα...

SAGIADA_IXΔορυφορικές εικόνες του Google Earth, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εκτιμηθεί η χωρητικότητα των ιχθυοτροφείων, δείχνουν ότι η Ελλάδα παρήγαγε το 2006 περίπου 30% περισσότερα ψάρια από ό,τι δήλωσε επίσημα στον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO).

Το συμπέρασμα προέρχεται από καναδική μελέτη που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική επιθεώρηση PLoS One και δείχνει να επιβεβαιώνει τις υποψίες ότι η παραγωγή ψαριών καλλιέργειας είναι μεγαλύτερη από ό,τι τελικά δηλώνεται.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...