Ούτε ίχνος των κακοποιών σε Ελλάδα κι Αλβανία….

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

GLYKH MPLOKOΣυμπληρώθηκαν οκτώ ημέρες από τη στιγμή που οι επικίνδυνοι Αλβανοί κακοποιοί, δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, πέρασαν στην Ήπειρο... Από την ορεινή Ναυπακτία και μετά την άγρια συμπλοκή με τους αστυνομικούς όπου δύο συνεργοί τους έπεσαν νεκροί, κατάφεραν να διαφύγουν και να φτάσουν στην Άρτα, χωρίς να έχει προηγηθεί ούτε ένα σήμα προς τις αστυνομικές αρχές της Ηπείρου για ανάλογη κίνησή τους.

Οκτώ ημέρες άγριου και αδιάκοπου ανθρωποκυνηγητού στα βουνά της περιοχής... Κι όμως δεν εντοπίστηκε ούτε ίχνος.

Από τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, όταν από τις θερμικές κάμερες οι εκπαιδευμένοι αστυνομικοί είδαν δύο ύποπτους να κινούνται στην περιοχή του Κάτω Ζαλόγγου ήταν σαν να άνοιξε η γη και τους κατάπιε...

Παρά τα ατελείωτα ξενύχτια με τις θερμικές κάμερες, οι οποίες στη συνέχεια έγιναν και περισσότερες, παρά τις επιχειρήσεις της αστυνομίας σε αγροικίες και αγροτικά καταλύματα, παρά την έρευνα ακόμη και σε σπηλιές, δεν εντοπίστηκε το παραμικρό.

Και βέβαια το ευκολότερο που μπορεί να πει κανείς είναι ότι οι δύο επικίνδυνοι κακοποιοί, κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να διαφύγουν στην Αλβανία...

Κάτι τέτοιο όμως δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά. Όλες οι πηγές αναφέρουν ότι και στην γείτονα χώρα δεν έχει εντοπιστεί ούτε ίχνος του Μάριαν Κόλα και του Ιλίρ Κούπα.

Και φυσικά η ελληνική αστυνομία έχει τρόπους και διαύλους πληροφοριών και συνεργασιών ώστε να γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει. Άλλωστε σε άλλες περιπτώσεις ακόμη και στη διαφυγή δύο δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων μετά τη ληστεία στην Εθνική της Λάρισας κατάφερε μέσα σε λίγο χρόνο να πληροφορηθεί τη διαφυγή τους στη γείτονα χώρα.

Έτσι έχει βάσιμες υποψίες ότι οι δύο κακοποιοί παραμένουν στην περιοχή και μάλιστα έχοντας βρει ασφαλές κρησφύγετο... Αν αυτό δεν ισχύει, τότε δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έχουν κινηθεί και πάλι νότια.