Τα Γιάννινα στο…φως… Εντυπωσιακές εικόνες

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

F FESTIBAL1Νυχτερινούς περιπάτους στα ... παγωμένα Γιάννενα προκάλεσε με την έναρξη του το 1ο Luminous Ioannina Light Festival. Οι βραδινές εικόνες από την πόλη ήταν πραγματικά ξεχωριστές.

Ο κόσμος παρά το τσουχτερό κρύο περιδιάβαινε σε παρέες τους δρόμους με οδηγό ... το φως του πρώτου φεστιβάλ του φωτός στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

F FESTIBAL2

Η πρώτη στάση ήταν η Κεντρική Πλατεία. Το Jingle Tree και η συναυλία των Kottarashky and the Rain Dogs. Λίγα μέτρα πιο κάτω το Ρολόι και στη συνέχεια της διαδρομής η Παπαζόγλειος Υφαντική Σχολή όπου το φως «παίζει» με τους επιβλητικούς ήχους που τονίζουν την ξεχωριστή αρχιτεκτονική του κτιρίου. Ο κόσμος με τις φωτογραφικές μηχανές ανά χείρας να απαθανατίζει τις «μεταμορφώσεις».

F FESTIBAL3Η βόλτα στην οδό Ανεξαρτησίας προκαλούσε ένα ευχάριστο ξάφνιασμα, μόλις τα βήματα συναντούσαν το «Καφωδείο». Από το εσωτερικό του δεν έβγαινε μόνο το φως που άλλαζε με χρώματα, αλλά μουσικές και ήχοι που του έδιναν ζωή. Έμοιαζε σα να έχει ζωντανέψει από παρέες που χόρευαν και διασκέδαζαν στο εσωτερικό του με τη μουσική του μεσοπολέμου.

Στον πεζόδρομο της οδού Καλλάρη μια τυφλή όψη κτιρίου μετατράπηκε σε ζωντανό και ... κινούμενο έργο σύγχρονης τέχνης και λίγο πιο κάτω η άχλη μπροστά από το Κάστρο δεν είχε χρώμα γκρίζο αλλά φωτεινό ροζ και μπλε.

F FESTIBAL4Η νυχτερινή βόλτα οδηγούσε μέχρι την πλατεία Μαβίλη με τον κόσμο να περνάει μέσα από το παραβάν με το υαλο-ύφασμα, να παίζει με την «μεταμόρφωση» και να φωτογραφίζεται.

Το ταξίδι με οδηγό το φως συνεχίζεται μέχρι την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, από τις 6 το απόγευμα, μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα.

{jathumbnail off}