Ενότητα Πολιτών: Αναμέτρηση του χθες με το αύριο

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

KAPELIDHS MPEGKASΣε αναμέτρηση του χθες με το αύριο μετατρέπονται οι εκλογές του επαναληπτικού γύρου για το Δήμο Ιωαννιτών.

Αυτό είναι και το βασικό συμπέρασμα από τις δηλώσεις που έκανε ο εκπρόσωπος τύπου της «Ενότητας Πολιτών» Μανώλης Καπελίδης έχοντας στο πλευρό τον υποψήφιο δήμαρχο Θωμά Μπέγκα.

Ο κ. Καπελίδης τόνισε ότι την Κυριακή 18 Μαίου οι συμπολίτες έδειξαν το δρόμο. Η συντριπτική πλειοψηφία του εκλογικού σώματος ανέδειξε δυνάμεις που σηματοδοτούν το αύριο και άφησε πίσω το παρελθόν.

 

Στη διάρκεια των δηλώσεων ο κ. Καπελίδης οριοθέτησε τους «αντιπάλους» της εκλογικής αναμέτρησης της ερχόμενης Κυριακής. Έτσι λοιπόν:

- από τη μία είναι η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία, «οι δυνάμεις του παρελθόντος» που εκφράζουν τις αντιλήψεις της αδιαφάνειας, των πελατειακών σχέσεων, της ακατάσχετης υποσχεσιολογίας, της αλόγιστης σπατάλης, της άσκησης εξουσίας μακριά και ερήμην του δημότη. Είναι πολιτικές που συνέβαλαν και αυτές στο να φθάσει η χώρας μας στην κρίση και στα μνημόνια.

- Κι από την άλλη είναι «οι δυνάμεις του αύριο». Η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα – Κοινωνία Πολιτών», με συλλογικότητα χαράζει ένα μέλλον, με διαφάνεια, συμμετοχή στις αποφάσεις, με αλληλεγγύη στους κοινωνικά αδύνατους. Με πρόταγμα του θα είναι ένας δήμος ισχυρός, δίπλα στους δημότες. Για τους δημότες. Ένας δήμος διεκδικητικός απέναντι στις επιλογές της κεντρικής εξουσίας και της κυβέρνησης που αποδυναμώνουν την τοπική αυτοδιοίκηση και κατακρεουργούν τους πολίτες.

Αναφερόμενος στην εκλογική αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής τόνισε ότι σε αυτή κρίνονται τα επόμενα πέντε χρόνια για το Δήμο.

«Στις εκλογές αυτές δεν πρέπει να λείψει κανείς.
Στις εκλογές αυτές κρίνεται η επόμενη πενταετία του δήμου μας.
Στις εκλογές αυτές επιλέγουμε αν η πόλη μας θα γυρίσει στο παρελθόν ή θα ανοιχτεί στο μέλλον.

Ο αγώνας είναι δύσκολος .
Οι δυνάμεις του παρελθόντος απέναντι στο καινούργιο θα αντιδράσουν με κάθε μέσο.

Όμως είμαστε σίγουροι ότι οι πολίτες , ασχέτως των επιλογών της πρώτης Κυριακής, δεν θα επιτρέψουν στο παλιό και φθαρμένο να κυριαρχήσει.
Δεν θα αφήσουν το αύριο να το διαχειρισθούν άνθρωποι του χθες.

Ο δήμος είναι πεδίο συνεννόησης και συνεργασίας.
Θα συναντηθούμε με όλους όσοι έχουν να προσφέρουν στο δήμο μας.

Θα συναντηθούμε και στις κάλπες και την επόμενη μέρα στη διοίκηση του δήμου μας.

Το μέλλον ανήκει στους πολίτες και θα το συνδιαχειριστούμε μαζί».