Προσφυγή κατά της απόφασης μίσθωσης του Ξενία

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

KSENIA ARTAS

Προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων, για την εκμίσθωση του Ξενία ως ξενοδοχειακή μονάδα, κατέθεσε η παράταξη Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή, με επικεφαλής τη Λίτσα Κιτσαντά.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της προσφυγής, η απόφαση μίσθωσης, αντίκειται στο Νόμο και ειδικότερα στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου της Άρτας βάσει του οποίου ο προσδιορισμός της χρήσης γης της περιοχής του Κάστρου (και επομένως και του ΞΕΝΙΑ που βρίσκεται εντός αυτού) είναι «Διαμόρφωση ως χώρος αναψυχής και πολιτιστικών εκδηλώσεων».

Επομένως η απόφαση περί εκμίσθωσης του ΞΕΝΙΑ για ξενοδοχείο (δηλ. τουριστική χρήση) αντίκειται στο νόμο (ΓΠΣ) και επομένως είναι άκυρη.

Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της πόλης, που ισχύει από το 1992 και δεν έχει μέχρι σήμερα αναθεωρηθεί, είναι απολύτως δεσμευτικό, ενώ η διαδικασία αναθεώρησής του δεν είναι απλή υπόθεση και πάντως δεν πρόκειται να γίνει ούτε γρήγορα, ούτε εύκολα!

Στην ανακοίνωση της παράταξης υπογραμμίζεται πως «υπερασπίζοντας όχι μόνο τη νομιμότητα αλλά και τον δημόσιο χαρακτήρα του ΞΕΝΙΑ και του αρχαιολογικού χώρου που το περιβάλλει, επιμένουμε στην χρήση του για πολιτισμό και αναψυχή και θα πάρουμε και στο μέλλον όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες προκειμένου ν΄αποτρέψουμε διαδικασίες ιδιωτικοποίησής του και να ανιχνεύσουμε δυνατότητες χρηματοδότησης για την αποκατάσταση του κτιρίου, ώστε να αποδοθεί επιτέλους το ΞΕΝΙΑ ανοιχτό και ζωντανό σε όλους τους πολίτες και επισκέπτες της Άρτας».

{jathumbnail off}