Grid List

«Η Ελλάδα θα διαδραματίζει, πάντοτε και στο ακέραιο, τον ρόλο υπεράσπισης και εγγύησης όλων, ανεξαιρέτως, των Δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία, όπως αυτά απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο, και όχι μόνο» διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος τα μέλη της Δημοκρατικής Ένωσης Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας «Ομόνοια» και του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κατά την συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

Περισσότερα...

Κατά εξήντα πέντε άτομα αυξάνεται ο πληθυσμός στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών του Κατσικά.

Περισσότερα...

Τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενίσχυσε η Περιφέρεια Ηπείρου με την διάθεση πλήρους Συστήματος μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους (ΣμηΕΑ).

Περισσότερα...

«Οι προτάσεις περί επωφελέστερης αξιοποίησης της καταληφθείσας περιουσίας δεν διαλαμβάνονται στην διαθήκη του Ευαγγέλη Ζάππα και ως εκ τούτου, θεωρείται ότι οποιαδήποτε άλλη περί του αντιθέτου ερμηνεία, δεν μπορεί να αποδοθεί» επισημαίνει ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος απαντώντας  σε Ερώτηση του βουλευτή Ιωαννίνων με τη Νέα Δημοκρατία Γιώργου Αμυρά σχετικά με το μέλλον του Ζαππείου Μεγάρου.

Περισσότερα...

Μπορεί ένας τόπος να χωράει σε μία εικόνα… Δύσκολο συνήθως όμως υπάρχουν πάντα εκείνα τα κλικ που ξεχωρίζουν!

Περισσότερα...

Βανδαλισμένο βρήκαν οι μαθητές το Λύκειο της Κόνιτσας. Άγνωστοι κατά την διάρκεια της νύχτας, πιθανότατα, ξέσπασαν στο κτίριο γράφοντας δεκάδες συνθήματα με ακραίο περιεχόμενο.

Περισσότερα...

Απορριμματοφόρα ή άλλον εξοπλισμό μπορούν να προμηθευτούν Δήμοι με πληθυσμό κάτω των 50 χιλιάδων κατοίκων.

Περισσότερα...

Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, αφού μάλλον ολοκλήρωσε τις παρεμβάσεις για τα εκπαιδευτικά θέματα της περιοχής και πέτυχε την δρομολόγησε λύσεων, κάνει ένα ακόμη βήμα..

Περισσότερα...

Με ομόφωνη απόφαση το Περιφερειακό Συμβούλιο, ενέκρινε την υποβολή πρότασης στο ΕΣΠΑ 2014-2020 του έργου «Παράκαμψη Νικόπολης- Συγκοινωνιακά έργα ανάδειξης Αρχαιολογικού χώρου Νικόπολης».

Περισσότερα...

Εντατικοποιήθηκαν οι έλεγχοι σε ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων, στο πλαίσιο τήρησης της νομοθεσίας περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Περισσότερα...

Με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Οικονόμου συναντήθηκε ο Σταύρος Καλογιάννης και συζήτησαν θέματα χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού.

Περισσότερα...

Όλο και περισσότερα γίνονται τα προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Τα προβλήματα που μεταφράζονται σε πολύωρες διακοπές ρεύματος αναδείχθηκαν έντονα με τις πρώτες ισχυρές βροχοπτώσεις.

Περισσότερα...

Τον Ιανουάριο του 2019 η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας συμπλήρωσε εκατό χρόνια παρουσίας και δράσης για την υπεράσπιση των συμφερόντων, την ικανοποίηση των αναγκών, την παρουσίαση των θέσεων και την προώθηση των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, και γενικότερα όλων των μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Περισσότερα...

Στα τέλη Νοεμβρίου, μεταξύ 25 και 26, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του επιδόματος στέγασης (ενοικίου) για το Νοέμβριο, το ποσό του οποίου ξεκινάει από 70 ευρώ και φτάνει τα 210, αφού αυξάνεται κατά 35 ευρώ για κάθε μέλος σε πολυπρόσωπα νοικοκυριά.

Περισσότερα...

Τις βασικές αρχές του νέου ασφαλιστικού συστήματος για τους περίπου 1,5 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες που θα τεθεί σε ισχύ από το 2020 παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του Thessaloniki Summit 2019, το βράδυ της Πέμπτης.

Περισσότερα...

Ανοίγει τις επόμενες ημέρες, η πλατφόρμα ώστε να υποβάλλουν οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης τις αιτήσεις τους, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ταυτοχρόνως εισηγήθηκε διάταξη με την οποία καταργείται το όριο των 58 εκατ. ευρώ που είχε θέσει η προηγούμενη κυβέρνηση, με το ποσό που διατίθεται φέτος να φθάνει τα 68 εκατ. ευρώ.

Περισσότερα...

Η έκθεση ερασιτεχνικής φωτογραφίας του Στέφανου Χρηστογούλα με τίτλο «Ματιές από Ζαγόρι» που εδρεύει στον Μανασσή Ζαγορίου, κατηφορίζει στην πόλη των Γιαννίνων, εορτάζοντας τα οκτώ χρόνια συνεχούς λειτουργίας.

Περισσότερα...

Έρχονται πεφταστέρια! Η φετινή φθινοπωρινή «βροχή» των διαττόντων αστέρων Λεοντιδών θα κορυφωθεί το βράδυ της Κυριακής 17 Νοεμβρίου.

Περισσότερα...

Το Δάσος των Ευχών, φέτος τα Χριστούγεννα θα φιλοξενηθεί  στο Ψυχαγωγικό Πάρκο Φρόντζου, τον  νέο πολυχώρο αναψυχής για κάθε εποχή και περίσταση.

Περισσότερα...

Υποτροφίες σε 3.771 επιμελείς, προπτυχιακούς, φοιτητές που ανήκουν σε οικονομικά και κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, με σκοπό να ολοκληρώσουν έγκαιρα τις σπουδές τους, «μοιράζει» το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Περισσότερα...

Αναμφίβολα πολύ δημοφιλής σε μικρούς και μεγάλους, για πολλούς η κατανάλωσή της έχει συνδυασθεί με την πρόκληση παχυσαρκίας, ημικρανίας και άλλων αρνητικών για την υγεία επιπτώσεων. Ποια είναι όμως η πραγματικότητα;

Περισσότερα...

Δεν έχει σημασία αν τρέχει κανείς πολύ ή λίγο, αρκεί να τρέχει, καθώς έτσι μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική μελέτη.

Περισσότερα...

Παραπλανητικά email έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους το τελευταίο διάστημα, με σκοπό να σας αποπλανήσουν και να σας αποσπάσουν χρήματα.

Περισσότερα...

Η Ελλάδα, μαζί με τη Μάλτα, παραμένει ουραγός στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Περισσότερα...