Ώρα νέου νοσοκομείου για την Πρέβεζα!

TSOYMANHS PR 14Μετά από πολλά χρόνια συζητήσεων, φαίνεται πως φτάνει το πλήρωμα του χρόνου, ώστε η Πρέβεζα να αποκτήσει ένα νέο, σύγχρονο νοσοκομείο.

Η είδηση για την κατασκευή του νέου νοσοκομείου, στο οικόπεδο που είχε παραχωρήσει κατά το παρελθόν ο δήμος, ανακοινώθηκε την Παρασκευή επίσημα, από τον βουλευτή Δημήτρη Τσουμάνη, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες είχε σειρά συναντήσεων με τους Υπουργούς Υγείας και Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη και Νίκο Δένδια αλλά και με τον Πρωθυπουργό.

Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Τσουμάνης, για να προχωρήσει στην επίσημη ανακοίνωση, είχε και τη σύμφωνη γνώμη του Πρωθυπουργού.

Μπορεί ο χρόνος κατά τον οποίο γίνεται η ανακοίνωση να προκαλεί ερωτήματα και να επιτείνει τη δυσπιστία, ωστόσο ο ίδιος ο βουλευτής, έσπευσε να πει ότι πολλά έργα στην Ελλάδα εξαγγέλλονται προεκλογικά και στη συνέχεια γίνονται πράξη.

Το νέο νοσοκομείο θα προχωρήσει με το μοντέλο «μελέτη- κατασκευή» με πιθανότερο φορέα υλοποίησης τη ΔΕΠΑΝΟΜ και με προϋπολογισμό που εκτιμάται στα 40 εκατομμύρια.

Ο κ. Τσουμάνης ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό και τα μέλη της Κυβέρνησης για τη συνεργασία που είχε και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το έργο μπορεί να ολοκληρωθεί μέσω των πιστώσεων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ακόμη και στην περίπτωση που δεν περάσει στο ΕΣΠΑ, λόγω των κανονισμών που διέπουν τη νέα προγραμματική περίοδο.

Η κατασκευή νέου νοσοκομείου για την περιοχή της Πρέβεζας είναι ιδιαίτερα σημαντική. Άλλωστε πρόκειται για ένα θέμα, που είχε ξεκινήσει χρόνια πριν και ουδέποτε μπόρεσε να λάβει σάρκα κι οστά.

Καθοριστική για την επανεκκίνηση ήταν η συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας με τη ΔΕΠΑΝΟΜ ώστε να ολοκληρωθεί η προμελέτη και οι όποιες συζητήσεις σήμερα να γίνονται σε συγκεκριμένα βήματα.

Όσο για εκείνους που ακούν με δυσπιστία την εξαγγελία του κ. Τσουμάνη, την απάντηση την έδωσε ο ίδιος ο βουλευτής. «Γνωριζόμαστε είκοσι χρόνια. Ήμουν νομάρχης, βουλευτής… Γνωρίζουν όλοι ότι είμαι αντιεπικοινωνιακός…».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ