Ύψιστη προτεραιότητα η συνέχιση της κοινωνικής πολιτικής

MPEGKAS POLYTEKNOI«Η κοινωνική πολιτική θα είναι η προμετωπίδα των πολιτικών μας και για την επόμενη πενταετία στο Δήμο Ιωαννιτών», δεσμεύθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας στη συνάντηση που είχε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πολυτέκνων, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου, Κων/νος Μπαλωμένος ζήτησε να συνεχιστεί και να διευρυνθεί η τοπική δημογραφική πολιτική που ξεκίνησε στη θητεία της σημερινής δημοτικής αρχής, αφού όπως υποστήριξε το κεντρικό πολιτικό σύστημα «γκρέμισε κάθε στοιχείο δημογραφικής πολιτικής στη χώρα».

 

Ο υποψήφιος Δήμαρχος, επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννενα – Κοινωνία Πολιτών», Θωμάς Μπέγκας, επισκέφτηκε το μεσημέρι τα γραφεία του Συλλόγου Πολυτέκνων, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής της «Κοινωνίας Πολιτών», υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο, Παντελή Κολόκα, τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Θανάση Μανταλόβα, τον πρόεδρο του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππο Τσουμάνη και εκ νέου υποψήφιους, τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους Γιώργο Βίννη και Αντρέα Σταύρου και την υποψήφια στη Δημοτική Κοινότητα Ιωαννίνων Σκαπινάκη – Σίμου Εύη.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κων/νος Μπαλωμένος στις δηλώσεις υπογράμμισε ότι πως αυτή την τριετία που η παράταξη του κ. Μπέγκα είναι Δημοτική Αρχή ξεκίνησαν κάποια βήματα δημογραφικής πολιτικής. Όπως είπε «το 2010 ζητήσαμε από τον σημερινό Δήμαρχο Φίλιππα Φίλιο ανοιχτό Δημαρχείο και το βρήκαμε. Ήμασταν στην επιτροπή διαβούλευσης, μας δόθηκε βήμα στο Δημοτικό ραδιόφωνο και ξεκίνησε η μείωση των δημοτικών τελών. Ελπίζουμε αυτή η δημογραφική πολιτική να συνεχιστεί τοπικά. Θέσαμε στον κ. Μπέγκα τις προτάσεις μας για μέτρα που μπορούν να εφαρμοστούν κι ελπίζουμε να γίνουν πράξη από την επόμενη Δημοτική Αρχή».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας αναφέρθηκε στο «κοινωνικό τιμολόγιο» που θεσπίστηκε το 2013 από το Δήμο Ιωαννιτών και επέφερε σημαντικές εκπτώσεις στα δημοτικά τέλη σε πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες, καθώς και οικογένειες ατόμων με ειδικές ανάγκες. Δεσμεύθηκε δε ως η αυριανή δημοτική αρχή να διευρυνθούν τα εισοδηματικά κριτήρια ώστε η πλειονότητα των πολύτεκνων οικογενειών να ενταχθεί σε αυτό.

Παραλαμβάνοντας ένα υπόμνημα με τις προτάσεις του Συλλόγου Πολυτέκνων, ο κ. Μπέγκας υπογράμμισε ότι θα συνεχιστεί και θα διευρυνθεί η συνεργασία του Δήμου με το Σύλλογο, ώστε να συναποφασίζονται μέτρα και δράσεις που βελτιώνουν την οικογενειακή θέση των πολυτέκνων .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ