Όχι του Επιμελητηρίου στην Κυριακάτικη λειτουργία

AGORA

AGORAΤην διαφωνία του στο Νόμο που θέλει τα καταστήματα ανοιχτά επτά Κυριακές το χρόνο εξέφρασε ομόφωνα η διοίκηση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.

Το διοικητικό συμβούλιο συζήτησε το θέμα εν όψει των οριστικών αποφάσεων που θα λάβει η Περιφέρεια και έκρινε ότι πρέπει να στηρίξει τις θέσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων που τάσσονται κατά της Κυριακάτικης λειτουργίας.

 

«Εμείς προτείνουμε στην Περιφέρεια Ηπείρου να έρθει σε άμεσο διάλογο με τα πρωτοβάθμια σωματεία των επαγγελματιών και να εισακούσουν τη γνώμη τους και όπου δεν υπάρχουν ο διάλογος να γίνει με τους εμπόρους. Αυτοί έχουν τον πρώτο λόγο και πρέπει να αποφασίσουν. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι από την Περιφέρεια να υπάρξει μια πολιτική απόφαση κόντρα στο νόμο και να μην ισχύσουν οι επτά Κυριακές», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Δημητρίου.

Να σημειωθεί ότι κατά της Κυριακάτικης λειτουργίας έχουν ταχθεί ο Εμπορικός Σύλλογος αλλά κι άλλα σωματεία κρίνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν έχει να προσφέρει τίποτα στη λειτουργία της αγοράς ούτε στους καταναλωτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ