Όχι από το Μαρούτσειο στα προσφυγόπουλα…

FOTO KATS6

FOTO KATS6

Μετά από μία θυελλώδη συνεδρίαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, με έντονες αντεγκλήσεις κι αντιπαραθέσεις, η απόφαση της πλειοψηφίας ήταν να πει όχι στην φιλοξενία της εκπαιδευτικής δομής για τα προσφυγόπουλα.

Το Μαρούτσειο είναι ένα από τα δύο δημοτικά της πόλης των Ιωαννίνων που έχουν επιλεγεί από το Υπουργείο Παιδείας ώστε να καλυφθούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες των προσφύγων.

Από τον Σύλλογο Γονέων είχε κληθεί στη συνάντηση ο υπεύθυνος του καταυλισμού στον Κατσικά Φίλιππας Φίλιος και η υπεύθυνη που έχει οριστεί για την εκπαίδευση των προσφύγων του συγκεκριμένου κέντρου κ. Βρύση.

Οι αντιδράσεις ήταν τόσες και τέτοιες, που ο διάλογος στάθηκε σχεδόν αδύνατος. Οι γονείς εξέφραζαν ανησυχίες που σχετίζονται με το κομμάτι της υγείας και των εμβολιασμών ενώ ζητούσαν εξηγήσεις για την επιλογή του δικού τους σχολείου, όταν υπάρχουν Σύλλογοι Γονέων άλλων σχολείων που έχουν τοποθετηθεί δημόσια ότι δέχονται την φιλοξενία των μικρών προσφύγων.

Αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε το Υπουργείο Παιδείας αφήνει ο Δήμος Ιωαννιτών. Ο αντιδήμαρχος Παντελής Κολόκας, είπε πως την επιλογή των σχολικών μονάδων που θα υποδεχθούν τα παιδιά των προσφύγων δεν την έκανε ο Δήμος αλλά το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο και δεν συνεργάστηκε με το Δήμο. Σημείωσε πως σε όλη την Ελλάδα “υπάρχουν σχολεία φιλόξενα και λιγότερο φιλόξενα. Θα ήταν πολύ καλύτερα αν το Υπουργείο συνεργάζονταν μαζί μας για να καταλήξουμε στις καλύτερες λύσεις”.

Αυτό που κάνει στην παρούσα φάση ο Δήμος Ιωαννιτών είναι να συνεργάζεται με το την ιατρική κοινότητα, το πανεπιστήμιο και τη διεύθυνση υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου, ώστε “να υπάρχει ενημέρωση για θέματα υγείας και να μην υπάρχουν κραυγές”, όπως είπε ο κ. Κολόκας.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ