Όχι από την ΠΕΔ… Μόνο για την Περιφέρεια η Αναπτυξιακή Ήπειρος….

PEDΈνα μεγαλοπρεπές όχι είπε η ΠΕΔ Ηπείρου στην πρόταση για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στην αναπτυξιακή εταιρία Ήπειρος. Μάλιστα η συζήτηση του θέματος έφερε στο φως την έντονη δυσαρέσκεια των δημάρχων όπως και τον προβληματισμό τους για τη σκοπιμότητα της συμμετοχής στην εν λόγω αναπτυξιακή.

Από το σύνολο σχεδόν των μελών της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου υπογραμμίστηκε η ανάγκη λειτουργίας μιας αναπτυξιακής στην περιοχή, στην οποία θα έχουν ίσο λόγο και ρόλο η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση.

 

Αυτό που τονίστηκε με έμφαση είναι πως σήμερα η «Ήπειρος» αποτελεί εργαλείο της Περιφέρειας Ηπείρου.

Οι Δήμοι, παρότι μετέχουν στο εταιρικό σχήμα, καλούνται να πληρώνουν κάθε φορά που χρειάζονται τεχνική ή άλλη βοήθεια από την εταιρεία Ήπειρος, με αποτέλεσμα να έχουν κανένα πρακτικά όφελος.

 

«Για οποιαδήποτε συνεργασία θα πρέπει να πληρώσουμε. Εφόσον η ΠΕΔ είναι μέτοχος θα έπρεπε οι Δήμοι να έχουν κάποια στήριξη.. Διαφορετικά δεν έχει κανένα νόημα» επισημάνθηκε στη συνεδρίαση και καυτηριάστηκε από όλους ο τρόπος λειτουργίας της αναπτυξιακής.

Έτσι απόφαση για συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου δεν ελήφθη, επισημάνθηκε η ανάγκη εκπόνησης οικονομοτεχνικής μελέτης όπως και η λειτουργία μιας εταιρίας για όλη την Ήπειρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ