Όλη η Ήπειρος σε ένα Αμπάρι…

ampari

ampari

Αλεύρι, βότανα, μπαχαρικά, γλυκά, ζυμαρικά, μαρμελάδες, μέλι, ξύδι, ποτά, σάλτσες, τουρσί, τραχανάς, κρασιά… Προιόντα της Ηπειρωτικής γης…

Όλα χώρεσαν σε ένα αμπάρι!

Σε ένα ηλεκτρονικό αμπάρι, από όπου διατίθενται εύκολα, γρήγορα κι εγγυημένα στο καταναλωτικό κοινό!

Η προσπάθεια δύσκολη, όμως σίγουρα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και φιλόδοξη με σκοπό να ταξιδέψει τα προιόντα της Ηπείρου, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το σύγχρονο Αμπάρι, το πρώτο ηλεκτρονικό κατάστημα, συγκεντρώνει συνεχώς προϊόντα από όλη την Ήπειρο, φτιαγμένα από μικρούς παραγωγούς, με αγνά υλικά, με σκοπό να τα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο.

Όπως αναφέρουν οι εμπνευστές της ιδέας “ο τόπος μας έχει κρυμμένους θησαυρούς, τους οποίους αξίζει να γευτείτε”.

Ποιος θα φανταζόταν για παράδειγμα ότι στο μακρινό για κάποιους Μπουραζάνι παράγονται βιολογικά ζυμαρικά με κρόκο σαφράν?

Ότι στην Κόνιτσα θα βρείτε πέστο αβοκάντο?

Ότι στην Άρτα μπορείτε να βρείτε Λιμοντσέλο?

Ή ακόμη, ότι στην Άνω Καλεντίνη παράγονται μερικές από τις καλύτερες ποικιλίες βιολογικού μελιού που εξάγονται στο Χονγκ Κονγκ και τη Νέα Υόρκη?

“Πιστεύουμε ότι η Ήπειρος έχει αδικηθεί (ή έχει αδικήσει η ίδια τον εαυτό της), μην προβάλλοντας περισσότερο τα μοναδικά της προϊόντα, κι αυτό ακριβώς προσπαθεί να κάνει το Αμπάρι: Να κάνει γνωστά σε όλους τα ηπειρώτικα προϊόντα, αυτά που όταν επισκέπτεται κανείς τα χωριά μας μπορεί να τα απολαύσει, αλλά στις πόλεις ή ακόμα και στο εξωτερικό, είναι πολύ δύσκολο να βρει. Να φέρει κοντά σας το χωριό, που όλοι λίγο-πολύ εγκαταλείψαμε αλλά ποτέ δεν ξεχάσαμε.

Με λίγα λόγια, το Αμπάρι εξάγει το χωριό, στην πόλη”!

Καλοτάξιδο λοιπόν και κάθε μέρα όλο και περισσότεροι να ανοίγουν δίαυλο γνωριμίας με τα τοπικά προιόντα.

Βρείτε τα προιόντα εδώ

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ