Όλα τ’ άλλα εκτός από ΚΕΦΙΑΠ….

KEDIAP ARTA

KEDIAP ARTAΌλα καλά με την επίσκεψη Μπέζα και Παπαγιαννίδη στην Άρτα. Έκαστος επισκέφθηκε τους χώρους της αμέσου αρμοδιότητάς του και οι δυο κατέληξαν στο ΚΕΦΙΑΠ (κτήριο του παλιού νοσοκομείου. Ανακαινισμένο και εξοπλισμένο με μηχανήματα που θα ζήλευαν πολλά ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης).

Τόσο ο υφυπουργός υγείας όσο και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, εντυπωσιάστηκαν από τις δυνατότητες του Κέντρου μα φευ! Κανένας δεν πρόταξε την λειτουργία του ως ΚΕΦΙΑΠ σε 24ωρη βάση όπως έχει προβλεφθεί.

Και ο υφυπουργός και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κοίταζαν τι θα μπορούσαν να μεταφέρουν στους χώρους του ώστε να γλιτώσουν ενοίκια και να εξασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες για εργαζόμενους και ασφαλισμένους.

Ο κ. Μπέζας μετά την αποκαρδιωτική εικόνα του ΕΟΠΠΥ σκέφτηκε μήπως θα μπορούσε να χωρέσει στο ΚΕΦΙΑΠ κι ο ΕΟΠΠΥ. Την επόμενη μέρα ο κ. Παπαγιαννίδης ανακοίνωσε πως και το ΕΚΑΒ ζητά τη μεταφορά του στο ΚΕΦΙΑΠ για να μην πληρώνει ενοίκια.

Θεμιτές και οι δυο σκέψεις κι οπωσδήποτε οικονομικές. Μα μήπως δεν είναι για το καλό των ασφαλισμένων και την δημόσια οικονομία, η λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ ως πραγματικού ΚΕΦΙΑΠ;

Ας αναζητήσουν στα στοιχεία, πόσοι ασφαλισμένοι της περιοχής καταφεύγουν σε ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης της Πάτρας και των Ιωαννίνων εσχάτως, ας υπολογίσουν πόσο ζημιώνονται τα Ταμεία με νοσήλια στα ιδιωτικά Κέντρα Αποθεραπείας, ας συνυπολογίσουν τη μισθοδοσία τόσων νοσηλευτών και διοικητικών του ΚΕΦΙΑΠ, όχι και γιατρών δυστυχώς κι αν συμφέρει να λειτουργεί τέτοιος οργανισμός σαν απλό ιατρείο τα πρωινά, ας τ’ αφήσουν έτσι ή ας μεταφέρουν εκεί ό,τι δεν έχει δημόσια στέγη. Μπορεί και να χωράνε όλα στο παλιό νοσοκομείο.

Και ΚΕΦΙΑΠ και ΕΚΑΒ και ΕΟΠΠΥ, μα ας το κοιτάξουν κάποτε επισταμένα. Όχι «θα δούμε» και «σκεφτόμαστε» και «μια λύση είναι» κ.ο.κ.

Αρκεί, να λάβουν μια απόφαση μετακίνησης 3-4 γιατρών απ’ το Νοσοκομείο, ίσως και εναλλάξ, ειδικά τώρα που είναι της μόδας «η κινητικότητα» και το ΚΕΦΙΑΠ μπορεί να εξυπηρετήσει επί 24ωρου τους έχοντες ανάγκη αποθεραπείας. Άλλωστε αυτό διακήρυτταν οι κυβερνώντες όταν ενοποιήθηκε το ίδρυμα από πλευράς διοίκησης με το Νοσοκομείο. Τώρα γιατί δεν πράττουν το αυτονόητο; Έχουν άδικο να σκέφτονται κάποιοι κακεντρεχείς ότι με τον τρόπο τους προστατεύουν τα ιδιωτικά συμφέροντα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ