Όλα στάσιμα στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων

AERO IOANNINONΤα έργα στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων αλλά και τα σοβαρά προβλήματα στην αεροπορική σύνδεση της ηπειρωτικής πρωτεύουσας, αποτέλεσαν το βασικό αντικείμενο της συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία από το Ποτάμι με τον αντιδήμαρχο Νίκο Γκόλα.

Οι εργασίες στο αεροδρόμιο έχουν διακοπεί εδώ κι αρκετό καιρό, ενώ δεν υπάρχει καμία απάντηση στο αίτημα για την τοποθέτηση συστήματος τυφλής προσγείωσης.

Σε ανακοίνωση που δόθηκε από το Ποτάμι καταλογίζονται ευθύνες στους βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων και εκφράζεται έντονος προβληματισμός για το μέλλον του τοπικού αερολιμένα.

Μεταξύ των άλλων σημειώνεται:

Οι εργασίες που έχουν διακοπεί εδώ και αρκετό καιρό, παρά τις επιστολές και επισημάνσεις του Δήμου Ιωαννίνων δεν βρήκαν ευήκοα ώτα στους αρμόδιους φορείς. Η αδιαφορία των ενεργεία βουλευτών του Νομού Ιωαννίνων αλλά και οι ατελέσφορες προσπάθειες των προηγούμενων, για το εν λόγω ζήτημα καθιστούν αναγκαία την παρέμβαση μας. Με δεδομένη την ολοκλήρωση των έργων της Ιόνιας οδού μέσα στο επόμενο έτος, αναμένεται σταδιακή μείωση του αριθμού των πτήσεων μέχρι τη τελική κατάργηση τους (όπως αντίστοιχα έγινε με τις πτήσεις για Θεσσαλονίκη), με συνέπεια να αναρωτιόμαστε όχι για την εξέλιξη του εκσυγχρονισμού αλλά και για την αναγκαιότητα ύπαρξης του αερολιμένα.

Η σύνδεση του με πτήσεις από το εξωτερικό, που θα καθιστούσαν τα Ιωάννινα «ευέλικτο και ελκυστικό» προορισμό με πληθώρα θετικών επιπτώσεων στην ανάπτυξη του τουρισμού, την επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας, την μείωσης της δραματικά εκτοξευμένης στα ύψη ανεργίας, δεν μπορεί να υλοποιηθεί εξαιτίας της έλλειψης ραδιοβοηθημάτων.

Η ΥΠΑ (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας) «σφυρίζει αδιάφορα» όταν ζητείται απάντηση επί του θέματος. Αναρωτιόμαστε γιατί η ΥΠΑ δεν εκπονεί μια μελέτη εγκατάστασης ραδιοβοηθημάτων για την ενίσχυση της αποδοτικότητας του αεροδρομίου; Μήπως κάποιοι δεν επιθυμούν «να ανοίξουν τα φτερά τους» τα Ιωάννινα στις προκλήσεις του μέλλοντος και τα αναγκάζουν σε «χαμηλές πτήσεις»;

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ