Όλα… δέκα στην ΠΕΔ Ηπείρου… Γιάννης Λώλος, Γρηγόρης Γκίκας και Αντώνης Νάστας στο νέο προεδρείο!

PED D1

PED D1Μετά από μία περιπέτεια που διήρκησε είκοσι περίπου ημέρες και έφερε βαρύτατα πλήγματα στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, η ΠΕΔ Ηπείρου απέκτησε τελικά διοίκηση.

Αυτό βέβαια έγινε στην τρίτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και με την απουσία των δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης, γεγονός που δεν έχει προηγούμενο. Και οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αδυναμία της Εφορευτικής Επιτροπής να κατανείμει την 21η έδρα αλλά και σε κινήσεις τακτικής που επέλεξαν να κάνουν οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύοντας ότι θα πιέσουν την πλειοψηφία προκειμένου να συγκροτηθεί διαπαραταξιακό προεδρείο…

PED D3

Η τακτική της αποχής και του «κλεφτοπόλεμου» που κήρυξαν την τελευταία στιγμή δεν απέδωσε. Έτσι η πλειοψηφούσα παράταξη, όπως προβλέπει η νομοθεσία, προχώρησε στην εκλογή του νέου προεδρείου.

ped4Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου είναι ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος, αντιπρόεδρος ο δημοτικός σύμβουλος Ιωαννίνων Γρηγόρης Γκίκας και Γραμματέας ο Δήμαρχος Πάργας Αντώνης Νάστας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή συμπληρώνεται με τον Στάθη Γιαννούλη, δήμαρχο Νικολάου Σκουφά και τον δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο.

Και οι πέντε έλαβαν από δέκα ψήφους, όσοι δηλαδή ήταν οι παρόντες…

Ο Γιάννης Λώλος ευχαρίστησε όλους για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του και εξέφρασε την πικρία του για την στάση της αντιπολίτευσης. «Δεν με χαροποιεί η στάση τους.. Εμείς εξαντλήσαμε όσες δυνατότητες υπήρχαν προκειμένου να αποκτήσει η ΠΕΔ Ηπείρου διοίκηση. Ελπίζω από την επόμενη μέρα να αγωνιστούμε όλοι μαζί για το καλό της τοπικής αυτοδιοίκησης», ανέφερε ο κ. Λώλος.

Τις ευχαριστίες τους για την εμπιστοσύνη των μελών του συμβουλίου εξέφρασαν ο νέος αντιπρόεδρος Γρηγόρης Γκίκας και ο Γενικός Γραμματέας Αντώνης Νάστας, τονίζοντας παράλληλα ότι ο αγώνας για την αναβάθμιση του ρόλου της ΠΕΔ και την υπεράσπιση των συμφερόντων της αυτοδιοίκησης θα είναι συνεχής.

PED D5Ο νέος πρόεδρος Γιάννης Λώλος έδωσε και το στίγμα το οποίο θα ακολουθήσει στην ΠΕΔ Ηπείρου σημειώνοντας ότι αυτό που προέχει είναι η αυτοδιοίκηση να συνομιλεί με το κέντρο με ίσους όρους… Παράλληλα η προώθηση καίριων ζητημάτων, όπως είναι τα μεγάλα έργα της Ηπείρου, η διαχείριση απορριμμάτων, η στήριξη των μικρότερων δήμων και η αξιοποίηση πόρων, αποτελούν κορυφαίες προτεραιότητες για τη νέα πενταετία.

PED D2

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ