Όλα έτοιμα για τον κολυμβητικό διάπλου του Αμβρακικού

afisa diaplous

afisa diaplous

Με πολλές συμμετοχές από όλη τη χώρα και με μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων και δράσεων, που διοργανώνονται για πρώτη φορά, θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο, 6-7 Αυγούστου, ο «12ος Κολυμβητικός Διάπλους Αμβρακικού» από τον Δήμο Αρταίων.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Κορωνησία και στόχο έχουν αφενός την προβολή, αναβάθμιση και εξωστρέφεια της Άρτας και αφετέρου να μεταφέρουν το μήνυμα για μεγαλύτερη προστασία και ανάδειξη του Αμβρακικού Κόλπου, ο οποίος αποτελεί ένα «διαμάντι» για όλη την περιοχή.

Στον «12ο Κολυμβητικό Διάπλου» συμμετέχουν 22 κολυμβητές και κολυμβήτριες από όλη την Ελλάδα, πολλοί εκ των οποίων έχουν κατακτήσει πρωταθλήματα Ελλάδος στην ανοιχτή θάλασσα. Η συμμετοχή τους αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στον αγώνα και το καλύτερο εχέγγυο για τις μελλοντικές διοργανώσεις, όπου στόχος είναι, μεταξύ άλλων, και η τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ξεκινήσει το Σάββατο το απόγευμα στις 17:30 με επίδειξη kite surfing από το Ναυτικό Όμιλο Κορωνησίας, ενώ στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί περιβαλλοντικός περίπατος από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας και τον Σύλλογο Εθελοντών Κατά του Καρκίνου του Μαστού «ΕπιΣτήθιοι Φίλοι».

Στις 19:00 θα ξεκινήσει ενημερωτική εκδήλωση στον αύλειο χώρο του Κάστρου της Κούλιας με θέμα «Ο ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΩΣ ΠΗΓΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: ΦΥΣΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ», ενώ το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας ολοκληρώνεται με το Παραδοσιακό Ψαράδικο Γλέντι, το οποίο θα ξεκινήσει στις 21:30 στο Λιμάνι της Κορωνησίας.

Την Κυριακή 7 Αυγούστου, ο «12ος Κολυμβητικός Διάπλους» θα ξεκινήσει από το Λιμάνι της Βόνιτσας στις 7:30 το πρωί, ενώ στις 9 θα πραγματοποιηθεί εθελοντικός καθαρισμός στην Κορωνησία από την Δημοτική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών του Δήμου Αρταίων (ΔΟΑΚ).

Την ίδια ώρα θα ξεκινήσει από το κέντρο της Άρτας (Άγιος Δημήτριος) ποδηλατοβόλτα από τον Ποδηλατικό Όμιλο Άρτας, η οποία θα καταλήξει στην Κορωνησία, ενώ στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθούν κολυμβητικοί αγώνες από παιδιά που κολυμπούν σε αθλητικά σωματεία της Άρτας. Από τις 10:30 το πρωί περίπου και μετά αναμένονται οι τερματισμοί του «12ου Κολυμβητικού Διάπλου» και θα ακολουθήσουν οι απονομές.

Ο Δήμος Αρταίων καλεί όλους τους Αρτινούς και τους επισκέπτες της περιοχής να παραβρεθούν στις εκδηλώσεις αγκαλιάζοντας τον «Διάπλου του Αμβρακικού».
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ