Ως τα τέλη του έτους η συμφωνία για τα αεροδρόμια

AEGEAN AER

Στην ανανέωση των προσφορών τους και κατ’ επέκταση των εγγυητικών επιστολών τους προχώρησαν σήμερα ο προτιμητέος επενδυτής Fraport AG – Slentel Ltd και οι αναπληρωματικοί υποψήφιοι CASA (Corporation America S.A.) – METKA Α.Ε. και VINCI Airports S.A.S. – ΑΚΤOR Παραχωρήσεις Α.Ε., όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, η σύμβαση παραχώρησης των 14 περιφερειακών αερολιμένων αναμένεται να υπογραφεί με τον προτιμητέο επενδυτή μέχρι το τέλος του έτους.

Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο το κυβερνητικό συμβούλιο οικονομικής πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) ενέκρινε την υπογραφή από το ΤΑΙΠΕΔ της σύμβασης παραχώρησης αναβάθμισης, συντήρησης, διαχείρισης και λειτουργίας των 14 περιφερειακών αεροδρομίων ενέκρινε, σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε τότε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Ο προτιμητέος επενδυτής έχει προσφέρει εφάπαξ τίμημα ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

Τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια βρίσκονται σε Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Χανιά, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο, Άκτιο, Καβάλα, Ρόδο, Κω, Σάμος, Μυτιλήνη, Μύκονο, Σαντορίνη και Σκιάθο.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ