Ως νέοι σωτήρες εμφανίζονται οι επενδυτές του Βάλτου!

BALTOS 2

BALTOS 2Χωρίς να δίνει το παραμικρό στοιχείο για την επένδυση που σχεδιάζει στο Βάλτο –δεν θα μπορούσε άλλωστε καθώς ομολογεί ότι το τελικό project δεν έχει ολοκληρωθεί- η εταιρεία ΟΚΡΙΒΑΣ, επιλέγει να απαντήσει με μία ολομέτωπη επίθεση.

Επίθεση επί δικαίων κι αδίκων… Και κυρίως επίθεση εναντίον της Πάργας,την παρουσιάζει, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ως μία τριτοκοσμική περιοχή.

Εύλογα λοιπόν κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί, γιατί αποφασίζει να επενδύσει τόσα εκατομμύρια, σε μία περιοχή που δεν διαθέτει ούτε αποχετευτικό και είναι πραγματικός βάλτος…

Υπάρχει όμως απάντηση!

Γιατί ως άλλος σωτήρας, θέλει να κάνει την Πάργα τραγούδι!!!

Η εταιρία επιλέγει με την πρώτη δημόσια παρέμβασή της, η οποία έρχεται μετά από δημοσιεύματα, να εξαπολύσει επίθεση, να μοιράσει ευθύνες, να απαξιώσει όποια προσπάθεια έγινε στην Πάργα τα τελευταία χρόνια ακόμη και να ειρωνευτεί φορείς και κατοίκους επειδή δεν κάνουν ανακύκλωση!!!

Βέβαια είναι αναφαίρετο δικαίωμα των απανταχού επενδυτών κι «επενδυτών» να θεωρούν εαυτούς και σωτήρες! Άλλωστε και στα Γιάννινα και στην Ήπειρο έχουμε ανάλογα, τρανά, παραδείγματα… Μόνο που δεν κατάφεραν να σώσουν ούτε τον τόπο, ούτε τους ανθρώπους του!

Στην απάντηση της εταιρίας, προφανώς σκοπίμως, αποφεύγεται να δοθεί το παραμικρό στοιχείο, καθώς υπάρχουν καταγγελίες ότι η επένδυση καλύπτει εκτάσεις του δημοσίου και αιγιαλό.

Αποφεύγεται επίσης να δοθούν εξηγήσει για τη διαδικασία νομιμοποίησης του αλιευτικού καταφυγίου που έχει κατασκευαστεί από τη Νομαρχία Πρέβεζας… Το γεγονός ότι η νομαρχία παλιότερα ή η Περιφερειακή Ενότητα σήμερα, δεν φρόντισε να το νομιμοποιήσει, προφανώς δεν παρέχει το δικαίωμα να το πράξει ο οποιοσδήποτε ιδιώτης!

Υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία υποχρέωση να ενημερώσει την τοπική κοινωνία για τα σχέδιά της. Για να το τεκμηριώσει δε επικαλείται το σύνταγμα. Προφανώς, συνταγματική υποχρέωση δεν απορρέει…

Όμως μετά από κάποιες παραγράφους αυτοαναιρείται υποστηρίζοντας ότι το τελικό σχέδιο θα το παρουσιάσει μόλις ολοκληρωθεί!

Εδώ γεννάται κι ένα εύλογο ερώτημα. Η συγκεκριμένη επένδυση, πριν μερικούς μήνες εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο. Με άλλο σχέδιο άραγε από αυτό που εκπονεί σήμερα; Κι αν ναι, αυτό δεν εγείρει άλλα ζητήματα;

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Ολόκληρη η απάντηση της ΟΚΡΙΒΑΣ, έχει ως εξής:

Παρακολουθώντας το θέατρο του παραλόγου από τους «ευαίσθητους οικολογούντες αλλά και άλλους » όλο το τελευταίο διάστημα για το θέμα κατασκευή μαρίνας με παράλληλη ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας στο Βάλτο της Πάργας, η εταιρία ΟΚΡΙΒΑΣ, θεωρεί ότι είναι η ώρα να επισημανθούν κάποια σημεία και αλήθειες για να μην συνεχιστεί ένας μονόλογος από όλους αυτούς που ονειρεύονται τον ΒΑΛΤΟ της Πάργας, στην κυριολεξία Πραγματικό Βάλτο .
Με βάση το ελληνικό σύνταγμα μετά και την τελευταία αναθεώρηση του, από όσο γνωρίζουμε, από πουθενά δεν προκύπτει ότι οι επενδύτες μιας περιοχής είναι υποχρεωμένοι να κινηθούν με διαδικασίες door to door για να ενημερώσουν μια τοπική κοινωνία . Παρ’ όλα αυτά όμως, έγκαιρα, η εταιρία μας ενημέρωσε τον δήμο Πάργας και μάλιστα με αριθμό πρωτοκόλλου .Δεν κρύφτηκε ποτέ από κανέναν, από όπου και αν προέρχονταν και κλήθηκε να δώσει απαντήσεις ακόμη και σε ΜΜΕ όταν της ζητήθηκε .
Προφανώς η εταιρία μας δεν ακολούθησε όλο αυτό το διάστημα την λογική των λασπολόγων αλλά και όλων αυτών που φαίνεται, πως η βασική τους διαφωνία-ευαισθησία , δεν είναι για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά για την προστασία των δικών τους συμφερόντων, είτε αυτά προέρχονται από την πολιτική τους ενασχόληση είτε αυτά, από την επιχειρηματική μονοπωλιακού τύπου δραστηριότητα στην συγκεκριμένη περιοχή .
Παρακολουθούμε το λασπολογικό τους κρεσέντο και δεν αντιλαμβανόμαστε με ποια στοιχεία ,με ποια κριτήρια αλλά και με μια επιστημονική κατάρτιση άραγε, επιχειρηματολογούν, για το κατά πόσο η συγκεκριμένη επένδυση συνάδει με το μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης που προωθείται από την Ήπειρο .

Αλήθεια, γιατί όλοι αυτοί και ειδικά οι «ειδήμονες» του τουρισμού που «γνωρίζουν» όπως φαίνεται για το μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης που προωθεί η Ήπειρος, δεν μας το ανακοινώνουν για να το αναλύσουμε και εμείς και να κινηθούμε σε αυτά τα πρότυπα ;

Mήπως είναι το μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης όποιος πρόλαβε τον κύριο είδε ; ή μήπως είναι ένα μοντέλο το οποίο θα ανακαλύψουμε μετά από χρόνια σε κάποιο ταφικό μνημείο αφού πρώτα όλοι αυτοί εκπληρώσουν όσα έχουν σχεδιάσει -δημιουργήσει για τους ίδιους και τα συμφέροντα τους ;

Αλήθεια, θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να μας το αναλύσουν οι φωνασκούντες της πολιτικής αλλά και της οικολογίας .

Αλήθεια, θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να μας αναλύσουν όλοι αυτοί, ποιοι ήταν όλα αυτά τα χρόνια , ποιος ο ρόλος τους, με τι ασχολούνταν και γιατί ακόμη και το αλιευτικό καταφύγιο δεν είναι νόμιμο;

Αλήθεια, όλοι αυτοί γιατί άραγε θυμήθηκαν μετά από τόσα χρόνια την νομιμοποίηση του αλιευτικού καταφυγίου ;

Γιατί δεν το έπραξαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, που και τότε, αλλά και τώρα, καθώς φαίνεται, πάλι οι ίδιοι αλλά και οι κολλητοί τους βρίσκονταν σε θέσεις εξουσίας ;

Περί εγγράφων : προφανώς και θα φτάνουν έγγραφα και στην Κτηματική υπηρεσία και στον Δήμο Πάργας και όπου άλλου χρειαστεί να φτάσουν και είναι λογικό, διότι η εταιρία που θα κατασκευάσει για λογαριασμό της, την συγκεκριμένη επένδυση κινείται στο φως και στην νομιμότητα με δεδομένο πως δεν έχει τίποτε να αποκρύψει και όχι στο σκοτάδι και τα μαύρα στυλό που σβήνουν κάποιοι , τους « σκοτεινούς ταχυδρόμους» των δημόσιων εγγράφων που διανέμονται σαν Φέιγ Βολάν σε ΜΜΕ αλλά και αλλού .

Αλήθεια από που προκύπτει πως οι Παργινοί έχουν χάσει τον ύπνο τους; μήπως όλοι αυτοί μειοψηφικοί παράγοντες και άλλοι, έχουν πραγματοποιήσει δημοσκόπηση και δεν τον γνωρίζουμε ; γιατί αν είναι έτσι, καλό θα ήταν να την δημοσιοποιήσουν, για να μάθει επιτέλους ο Παργινός λαός ποιοι την παρήγγειλαν και γιατί, για να αντιληφθούνε όλοι μήπως πίσω από όλα αυτά υπάρχει και κάτι άλλο που θα πρέπει να αποκαλυφθεί, για να καθαρίσουν επιτέλους τα νερά του Βάλτου, που φαίνεται, πως τα τελευταία χρόνια εκτός από την θολούρα τους, αντιμετωπίζουν και άλλα εξωγενή προβλήματα.

Αλήθεια, όλοι αυτοί οι οποίοι μιλούν για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, για την μόλυνση των νερών της Πάργας, έχουν μια απάντηση για το τι έκαναν τόσα χρόνια ή τι κάνουν σήμερα για να ολοκληρωθεί το αποχετευτικό σύστημα της, το οποίο τείνει να χαρακτηριστεί μνημείο νεοτέρας ιστορίας ;

Αλήθεια, τι έκαναν όλοι αυτοί και που ήταν όταν βολτάριζαν στα «πεντακάθαρα» καλντερίμια της Πάργας και διαπίστωναν πως τα φρεάτια καλύπτονταν από μεγάλες λαμαρίνες και ειδικά ελαστικά για να μην αντιλαμβάνονται οι τουρίστες την ΜΠΟΧΑ που τους πουλάνε χρόνια τώρα ;

Που ήταν όλοι αυτοί, όταν το μη νόμιμο αλιευτικό καταφύγιο περιελάμβανε, βυθισμένα σκάφη ,ψυγεία ,μπαταρίες ,κομμένες κολόνες ηλεκτροφωτισμού, λάδια, αρχαία δίχτυα και ότι άλλο δεν μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους ;

Είναι λίγα από αυτά που προς το παρόν ….επισημαίνουμε, για να μην κουράσουμε τους «ευαίσθητους διαμαρτυρόμενους πολίτες» γιατί σίγουρα αν συνεχίσουμε, θα χρειαστούν πολλούς απλούς κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης που επίσης δεν έχουν αντιληφθεί πως λείπουν από τον Δήμο Πάργας για να αποκαταστήσουν το στολίδι που μετέτρεψαν σε βάλτο και ίσως ακόμη, κάποιες υπηρεσίες χρειαστούν περαιτέρω προσωπικό για να ελέγξουν τελικά ποιος είναι ο κλέφτης και ο ποιος ο νοικοκύρης .

Η εταιρία ΟΚΡΙΒΑΣ θα συνεχίσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο να γίνουν, για να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα .

Βεβαιώνει όμως, όχι μόνο τους πολίτες του Δήμου Πάργας αλλά όλους, ακόμη και εκείνους που την επισκέπτονται και θα την επισκέπτονται, πως θα σεβαστεί απόλυτα το φυσικό περιβάλλον και όλους τους άλλους τομείς όπως : Θαλάσσιο περιβάλλον (ποιότητα θαλασσινού νερού, ποιότητα ιζημάτων πυθμένα, κατάσταση τεχνητού ύφαλου κλπ), ατμοσφαιρικό περιβάλλον,ακουστικό περιβάλλον,ποιότητα υδάτων (ποιότητα ομβρίων, νερού ρέματων -ρέμα Τούση και άλλων δυο υπο-ρεμάτων του- που εκβάλουν στον όρμο του Βάλτου),περιβάλλον χερσαίας ζώνης (κατάσταση φυτευμένων χώρων κλπ),ανθρωπογενές περιβάλλον (αριθμός εργαζομένων και επισκεπτών των εγκαταστάσεων, ποσότητα και ποιότητα παραγόμενων αποβλήτων κλπ).

Σε καμία περίπτωση όλα αυτά τα οποία βγαίνουν στο φώς της δημοσιότητας δεν έχουν σχέση με τα σημερινά δεδομένα αλλά και τα αναθεωρημένα σχέδια της εταιρίας και το τελικό project .

Πολύ σύντομα τέλος , με απόλυτο σεβασμό και υψηλό αίσθημα ευθύνης και ευαισθησίας για την ΠΑΡΓΑ ,τους κατοίκους και την ιστορίας της , η ΟΚΡΙΒΑΣ θα παρουσιάσει το τελικό της project και θα αποκαλυφθεί περίτρανα πως μοναδικός της στόχος είναι, η γενικότερη αξιοποίηση της περιοχής ,η κάλυψη θέσεων εργασίας και το σλόγκαν της : ΠΑΡΓΑ, το μοναδικό στολίδι του Ιονίου να γίνει τραγούδι στα χείλη όλων των επισκεπτών της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ