Ψηφιοποιούνται επιτέλους οι φάκελοι των ασθενών

ASTENEIS FAKELOI

ASTENEIS FAKELOIΟι εικόνες των φακέλων ασθενών, στοιβαγμένοι ακόμη και σε διαδρόμους, δεν είναι άγνωστοι για όσους έχουν επισκεφθεί τα δημόσια νοσοκομεία.

Την εξαίρεση από τον κανόνα θα κάνει πλέον το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων καθώς εγκρίθηκε η ένταξη στο πρόγραμμα Ψηφιακής Σύγκλισης, η ψηφιοποίηση του ιστορικού αρχείου των φακέλων των ασθενών.

Το έργο έχει προυπολογισμό 1,4 εκατομμύρια ευρώ και μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει:

 

1. Την άμεση ψηφιακή απεικόνιση των πληροφοριών.

2. Τη μόνιμη και αναλλοίωτη ψηφιακή αποθήκευση.

3. Τη διάσωση υπερπολύτιμων πληροφοριών του ιστορικού αρχείου φακέλων ασθενών από τις υπάρχουσες συνθήκες φύλαξης (αλλοίωση λόγω παλαιότητας, απώλεια λόγω ανθρώπινου παράγοντα ή φυσικών καταστροφών).

4. Την άμεση απελευθέρωση ζωτικών λειτουργικών χώρων εντός του Νοσοκομείου.

5. Τη γεωγραφική ανεξαρτησία σχετικά με τη δυνατότητα πρόσβασης και κοινοποίησης πληροφοριών σε συνεργαζόμενα Νοσοκομεία.

Η Διοίκηση του ΠΓΝΙ οφείλει να ευχαριστήσει δημόσια τη Διοικητική Υπηρεσία, την Υποδιεύθυνση Πληροφορικής και την Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου για την υψηλού επιπέδου συνεργασία τους κατά τα στάδια της ωρίμανσης του έργου, της διαμόρφωσης της πρότασης και της υποβολής του αντίστοιχου τεχνικού δελτίου.

Επιπλέον, θέλει να εξάρει την προσήλωση και τις συνεχείς προσπάθειες του συνόλου των στελεχών και του προσωπικού του Νοσοκομείου στην επίτευξη ενός στρατηγικού στόχου του ΠΓΝΙ, ήτοι της μετατροπής του Νοσοκομείου από ένα συμβατικό Νοσοκομείο σε ένα απόλυτα Ψηφιακό Νοσοκομείο (Digital Hospital), εισάγοντας τόσο στις διοικητικές όσο και στις ιατρικές-νοσηλευτικές διαδικασίες του, καινοτόμες δράσεις με επίκεντρο τη χρήση προηγμένων υποδομών λογισμικού και εξοπλισμού σε πλήρη διαλειτουργικότητα με τα υφιστάμενα συστήματα του Νοσοκομείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ