Χωροταξικό τουρισμού: Και γήπεδα γκολφ για τα Γιάννινα!

GHPEDA GKOLFΗ ενίσχυση της κρουαζιέρας, η δημιουργία οργανωμένου υποδοχέα τουριστικών δραστηριοτήτων, αλλά και η αναβάθμιση του αγροτουρισμού και του οινοτουρισμού προβλέπεται, μεταξύ άλλων, στο νέο ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τον τουρισμό που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Το νέο χωροταξικό περιλαμβάνει σειρά αλλαγών και ρυθμίσεων και σίγουρα δεν είναι στα θετικά για την Ήπειρο το γεγονός ότι δεν γίνεται καμία απολύτως αναφορά στη δημιουργία εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης επιβατών κρουαζιέρας, ειδικά όταν καταγράφονται αυξητικές τάσεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας αλλά και ενδιαφέρον για άλλες περιοχές όπως είναι τα Σύβοτα και η Πάργα.

 

Μία συζήτηση πάντως που γίνονταν για πολλά χρόνια και ανοίξει και την περίοδο διαβούλευσης του Ρυθμιστικού Σχεδίου του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων ήταν αυτή για εγκαταστάσεις γκολφ στα Ιωάννινα.

Το νέο χωροταξικό για τον τουρισμό παρέχει πλέον αυτή τη δυνατότητα καθώς τα Γιάννινα είναι μία από τις περιοχές όπου μπορούν να χωροθετηθούν τέτοιες δραστηριότητες.

Όπως αναφέρεται λοιπόν στο νέο χωροταξικό «όσον αφορά τις μονάδες με γήπεδα γκολφ, μπορούν να χωροθετούνται στις περιοχές αστικών κέντρων ή/και κύριων τουριστικών προορισμών όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος, τα Ιωάννινα, η Κρήτη, η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Ζάκυνθος και η Κως, ενώ μπορούν επίσης να χωροθετηθούν στις περιφερειακές ενότητες Ηλείας, Μεσσηνίας, Χαλκιδικής, Αχαΐας, Αργολίδας, Λευκάδας, Αιτωλοακαρνανίας και Κεφαλονιάς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ