Χωρίς χειρουργική και πάλι το Νοσοκομείο Πρέβεζας

XEIROYRGOS14Σοβαρά είναι τα προβλήματα που προέκυψαν στην χειρουργική του νοσοκομείου της Πρέβεζας μετά την αναρρωτική άδεια στην οποία βγήκε από εχθές ο ένας εκ των τεσσάρων γιατρών.

Αυτό προξένησε μπλάκ άουτ στο νοσοκομείο μιας και σύμφωνα με έγγραφο προς τις αρμόδιες εσωτερικές υπηρεσίες, δεν θα εφημερεύει η χειρουργική στις 28, 30 και 31 Δεκεμβρίου, όπως και σήμερα Δευτέρα.

Έτσι εν μέσω γιορτών που εκ των πραγμάτων η κίνηση στους δρόμους αυξάνεται, αλλά και επισκέπτες καταλήγουν στην Πρέβεζα αυτές τις μέρες, το νοσοκομείο φαίνεται, σύμφωνα με τις εξελίξεις, να είναι αδύναμο να ανταποκριθεί.

Και από το νέο έτος τα προβλήματα διογκώνονται μιας και όπως έχει γίνει γνωστό επικουρικός γιατρός δεν έχει δηλώσει ενδιαφέρον ανανέωσης της σύμβασης που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου.

Επίσης πηγές από το νοσοκομείο κάνουν λόγο για μη ύπαρξη αγροτικών γιατρών προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα έκτακτα περιστατικά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, περιστατικά χειρουργικής, τόσο από την Πρέβεζα, όσο και από την Λευκάδα θα διακομίζονται στο Πανεπιστημιακό στα Γιάννενα.

Και αυτό έως τέλος του έτους, χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής κάτι συγκεκριμένο για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Κάτι βέβαια που πιθανόν να δημιουργήσει και ένα άλλο πρόβλημα. Αυτό του να μείνει χωρίς ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όλη η περιοχή για όση ώρα χρειαστεί να διακομισθεί περιστατικό στα Γιάννενα, μιας και σύμφωνα με πληροφορίες, σε εφημερία υπάρχει σοβαρή έλλειψη προσωπικού με ένα πλήρωμα να εξυπηρετεί μια ολόκληρη περιοχή.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ