Χωρίς τον Πρόεδρο η επέτειος απελευθέρωσης- Το πρόγραμμα

PARELASH 21 2 OΧωρίς την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας θα εορταστεί φέτος η επέτειος απελευθέρωσης της πόλης των Ιωαννίνων.

Η απουσία του Προέδρου συνδέεται άμεσα με την προεδρική εκλογή και τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις.

Σημειώνεται ότι εκ μέρους της Κυβέρνησης δεν έχει γίνει γνωστό αν και ποιος θα την εκπροσωπήσει στον εορτασμό.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις άνοιξαν ουσιαστικά με την Μπιζάνιο δρόμο που έγινε την Κυριακή και συνεχίζονται την Τετάρτη με Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Τσεριτσάνων και κατάθεση στεφάνων, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας, στο Ίτς Καλέ, θα γίνουν τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης «Ιωαννίνων Μεταβάσεις».

Την Πέμπτη το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στα οχυρά Μπιζανίου, επιμνημόσυνη δέηση στον Τύμβο Μπιζανομάχων και στα Εικονίσματα της Μανολιάσσας προς τιμή των πεσόντων εθελοντών από την Κύπρο και τη Μάνη.

Θα ακολουθήσει την Παρασκευή τρισάγιο στο στρατηγείο του Εμίν Αγά και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Μπιζανομάχων στην Κεντρική Πλατεία. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας (12.15) θα γίνει στη Δουρούτη τελετή στη μνήμη των 6 παλληκαριών που έπεσαν στον εκεί λόφο.

Η πανηγυρική εκδήλωση θα γίνει στις 7 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων. Θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Θ. Μπέγκας και θα μιλήσει η δρ. Μαρία Ζουμπούλη, καθηγήτρια του ΤΕΙ Άρτας. Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση με τη Στρατιωτική μπάντα του Γ’ Σώματος Στρατού.

Το Σάββατο, θα τελεστεί Δοξολογία, θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και στις 11.30 η μεγάλη παρέλαση. Τέλος στις 12.30 η μπάντα του Γ’ Σ.Σ. θα δώσει συναυλία – επίδειξη στην Κεντρική πλατεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ