Χωρίς κονδύλια για την πυροπροστασία

FOTIA 6 7 14Λίγες ημέρες πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και ακόμη δεν έχουν λυθεί σημαντικά θέματα όπως η χρηματοδότηση για την πραγματοποίηση αποψιλώσεων και συντηρήσεων των δικτύων, η έλλειψη προσωπικού και η ενίσχυση των υπηρεσιών με εξοπλισμό και μέσα.

Φέτος τον χειμώνα λόγω των μεγάλων βροχοπτώσεων πολλές δασικές περιοχές έχουν μετατραπεί σε «προσάναμμα» και αυτό γιατί είναι πυκνή και χαμηλή η βλάστηση, που αν δεν αποψιλωθεί από τις αρμόδιες δημοτικές αρχές, θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Προβλήματα όμως αντιμετωπίζουν και υπηρεσίες της πυροσβεστικής αφού η έλλειψη χρηματοδότησης για τη συντήρηση των οχημάτων έχει ως αποτέλεσμα αυτοκίνητα να μην χρησιμοποιούνται.

Μέχρι και τώρα δεν υπήρχε η αντίστοιχη κατανομή της ΣΑΤΑ για κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας στους ΟΤΑ, ενώ με την καθυστέρηση αυτή ενδέχεται οι φετινές πιστώσεις να φτάσουν μετά τις πυρκαγιές.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Πρέβεζας κ. Χρήστο Μπαΐλη, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο δήμος θα καταβάλει και φέτος κάθε δυνατή προσπάθεια για να καθαριστούν και να διανοιχθούν, όπου χρειάζεται οι αγροτικοί δρόμοι.

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση στους συμπολίτες, να μεριμνήσουν για την καθαριότητα των οικοπέδων με αφορμή το πρόβλημα της πυκνής βλάστησης λόγω και των έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων μηνών.

Να σημειώσουμε πως η ευθύνη καθαρισμού ιδιωτικών χώρων όπως τα οικόπεδα ανήκει στους ίδιους τους ιδιοκτήτες και μάλιστα σε περίπτωση μη συμμόρφωσης προβλέπεται επιβολή χρηματικών προστίμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ